Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Кои се најдобри ладно цедени масла во Македонија?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 324410" data-attributes="member: 1867"><p>Ние сите дома (две деца и двајца возрасни) се храниме исклучително со здрава храна и никогаш не сме гладни. </p><p>Чувството на глад не е мерило за тоа колку храна треба да внесеме. Природната големина на желудникот изнесува исто колку и нашата дланка, но со внесување на поголемо количество на храна го шириме. Ке чувствуваме глад се додека не го наполниме желудникот, а тоа нема никаква врска со нашите потреби за хранливи материи. Еве во твоето мени има тестенини кои ке ти го наполнат желудникот, ано немаат никаква нутритивна вредност. Желудникот полн - организмот гладен. Кога би јадел земја на пример, би внел многу повеќе хранливи материи одколку кога јадеш тестенини. </p><p>Но сепак, чувството на глад е непријатно. Колку и да мислиме на здравјето, неможеме да бидеме гладни нели, но голема заблуда е дека ако јадеш здрава храна ке бидеш гладен. Наутро за доручек ако не те заситува една банана, можеш да изедеш 3 или 4, можеш и десет, нема ограничувања.</p><p></p><p></p><p>Наместо да постираш секакви линкови, пробај храни се вака, па самата најдобро ке процениш. Сешто може да пишува на интернет и можеме бесконечно да си ставаме линкови, ги има безброј и такви кои ја подржуваат твојата теза, но и такви што ја подржуваат мојата. Разликата во мене и тебе е таа што јас сум ги пробала и двата начина на исхрана и можам да зборувам од искуство, ти ја немаш таа привилегија.</p><p>Инаку, секој отров е и лек, секој лек е и отров. Отровот во мали количини ги убива малите организми, отровот во големи количини ги убива големите... </p><p>Примерите за смртните случаи од твоите линкови се примери за не правилна исхрана и не ги сметам за аргумент. Сите знаеме дека лимонот е здрав, но ако се запнеш да јадеш по два килограми лимони секој ден, подолг временски период, сигурно дека ке ти се случи нешто.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 324410, member: 1867"] Ние сите дома (две деца и двајца возрасни) се храниме исклучително со здрава храна и никогаш не сме гладни. Чувството на глад не е мерило за тоа колку храна треба да внесеме. Природната големина на желудникот изнесува исто колку и нашата дланка, но со внесување на поголемо количество на храна го шириме. Ке чувствуваме глад се додека не го наполниме желудникот, а тоа нема никаква врска со нашите потреби за хранливи материи. Еве во твоето мени има тестенини кои ке ти го наполнат желудникот, ано немаат никаква нутритивна вредност. Желудникот полн - организмот гладен. Кога би јадел земја на пример, би внел многу повеќе хранливи материи одколку кога јадеш тестенини. Но сепак, чувството на глад е непријатно. Колку и да мислиме на здравјето, неможеме да бидеме гладни нели, но голема заблуда е дека ако јадеш здрава храна ке бидеш гладен. Наутро за доручек ако не те заситува една банана, можеш да изедеш 3 или 4, можеш и десет, нема ограничувања. Наместо да постираш секакви линкови, пробај храни се вака, па самата најдобро ке процениш. Сешто може да пишува на интернет и можеме бесконечно да си ставаме линкови, ги има безброј и такви кои ја подржуваат твојата теза, но и такви што ја подржуваат мојата. Разликата во мене и тебе е таа што јас сум ги пробала и двата начина на исхрана и можам да зборувам од искуство, ти ја немаш таа привилегија. Инаку, секој отров е и лек, секој лек е и отров. Отровот во мали количини ги убива малите организми, отровот во големи количини ги убива големите... Примерите за смртните случаи од твоите линкови се примери за не правилна исхрана и не ги сметам за аргумент. Сите знаеме дека лимонот е здрав, но ако се запнеш да јадеш по два килограми лимони секој ден, подолг временски период, сигурно дека ке ти се случи нешто. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Кои се најдобри ладно цедени масла во Македонија?
На врв
Bottom