Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Забава
Досие X на форумот
Како ја замислувате смртта?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Viktoia" data-source="post: 285541" data-attributes="member: 3993"><p>Смртта според мене, а и како што имам читано, не е никакво чувство. Ако сега си, тогаш едноставно нема да бидеш.</p><p>Според Библијата сликовито е опишана како сон (смртен сон). А според будистите, интересно е тоа што тие веруваат дека пред да настапи смртта во рок од 7 секунди на секој човек му се прикажува целиот негов живот (како кратко филмче од 7 секунди), а потоа умира.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Viktoia, post: 285541, member: 3993"] Смртта според мене, а и како што имам читано, не е никакво чувство. Ако сега си, тогаш едноставно нема да бидеш. Според Библијата сликовито е опишана како сон (смртен сон). А според будистите, интересно е тоа што тие веруваат дека пред да настапи смртта во рок од 7 секунди на секој човек му се прикажува целиот негов живот (како кратко филмче од 7 секунди), а потоа умира. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Забава
Досие X на форумот
Како ја замислувате смртта?
На врв
Bottom