Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Специјална исхрана
Како да ослабам ефикасно?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="TheCat" data-source="post: 315332" data-attributes="member: 442"><p>Пробај на сабајле да внесуваш витамини (што ги имаш претежно во овошјето), протеини (на пример јајца, јогурт или млеко), јаглехидрати (овесни снегулки) и масти (пример јаткасти овошја или маслиново масло). За ручек да јадеш се што јадат и другите, нормално колку ти е доволно и за вечера да јадеш само салати, односно само зеленчук. Доколку во текот на денот осетиш глад, немој да јадеш благо или да пиеш газиран сок, туку исцеди свеж сок од комбинација на зеленчук и овошје (има разни рецепти на интернет) и секако пред да земеш нешто да јадеш испиј една чаша вода. Гледај да внесуваш минимум 2л течност во организмот секој ден. Вежбај редовно, со вежби кои ти го зацврстуваат критичниот дел нозете и задникот. Верувај ми резултати ќе има, но мора да се придржуваш и до исхраната и до вежбањето. Најголема грешка што ја правиме е кога држиме диета, а тоа не го комбинираме со вежби, некои успеваат да ослабат само преку исхраната, некои само преку вежби, но најдобар резултат ќе постигнеш кога ги комбинираш и двете.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TheCat, post: 315332, member: 442"] Пробај на сабајле да внесуваш витамини (што ги имаш претежно во овошјето), протеини (на пример јајца, јогурт или млеко), јаглехидрати (овесни снегулки) и масти (пример јаткасти овошја или маслиново масло). За ручек да јадеш се што јадат и другите, нормално колку ти е доволно и за вечера да јадеш само салати, односно само зеленчук. Доколку во текот на денот осетиш глад, немој да јадеш благо или да пиеш газиран сок, туку исцеди свеж сок од комбинација на зеленчук и овошје (има разни рецепти на интернет) и секако пред да земеш нешто да јадеш испиј една чаша вода. Гледај да внесуваш минимум 2л течност во организмот секој ден. Вежбај редовно, со вежби кои ти го зацврстуваат критичниот дел нозете и задникот. Верувај ми резултати ќе има, но мора да се придржуваш и до исхраната и до вежбањето. Најголема грешка што ја правиме е кога држиме диета, а тоа не го комбинираме со вежби, некои успеваат да ослабат само преку исхраната, некои само преку вежби, но најдобар резултат ќе постигнеш кога ги комбинираш и двете. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Специјална исхрана
Како да ослабам ефикасно?
На врв
Bottom