Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Дом
Како би изгледал вашиот идеален дом?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 325863" data-attributes="member: 266"><p>Ќе морам во 2 поста зошто има 13 слики за ова прекрасно место кое е дом на Michael C. Hall (Dexter). Деталите се... уфф, одлични!</p><p></p><p>Куќата е во шпански стил во која преовладува индустриски вибрации и се наоѓа во Лос Анџелес. Декорирана е од страна на Kishani Perera.</p><p></p><p>[ATTACH=full]24578[/ATTACH] [ATTACH=full]24579[/ATTACH]</p><p></p><p>Сум видела вакви слични комоди, но направени од дрво. Ми се допаѓа металниот pattern што го има, а над неа има закачено слики меѓу кои на едната е неговиот татко кога бил помлад и бил дел од рагби тим. На левата слика се наоѓа Stedman chandelier направен од шишиња (obviously), претерано индустријалистички.</p><p></p><p>[ATTACH=full]24580[/ATTACH]</p><p></p><p>Она што го привлекува вниманието е портокаловата клупа од 60-тите години која одлично го освежува чистиот изглед на кујната.</p><p></p><p>[ATTACH=full]24581[/ATTACH]</p><p></p><p>Обожавам долги дрвени маси. Масата на Obsolete која е долга 4 метри е искомбинирана со средновековни бразилски столици од Thomas Hayes галеријата; под нив ја разбива монотонијата прееееееекрасна репродукција на хотански килим од Lawrence of La Brea; додека пак над масата висат 3 (smoked glass) сјалици кои самиот Хол ги има одбрано во галерија L7.</p><p></p><p>[ATTACH=full]24582[/ATTACH]</p><p>[ATTACH=full]24583[/ATTACH] </p><p>Камин, прејаки кафени кожни фотељи и... огромна рамка/библиотека вградена околу францускиот прозорец.</p><p></p><p>[ATTACH=full]24584[/ATTACH]</p><p></p><p>Кул кожна столица од 19-тиот век.</p><p></p><p>[ATTACH=full]24585[/ATTACH] </p><p>Машината за куцање му е подарок од колешката актерка Jennifer Carpenter (Debra во Dexter).</p><p></p><p>[ATTACH=full]24586[/ATTACH]</p><p></p><p>Ми се допаѓа бирото и дебелиот килим на Beni Ourain на левата слика, но она што е интересно на десната е мијалникот кој е всушност количка од библиотека (на нив се редело книги и таа се буткала) и црната рака/сјалица која е една од главните работи кои што го привлекле Мајкл да ја купи оваа куќа.</p><p></p><p>[ATTACH=full]24587[/ATTACH]</p><p></p><p>Дефинитивно најубавата соба. Преовладуваат земјени бои, всушност не се истакнува ниту една друга боја, но тоа е убавината во оваа просторија, владее некаков посебен мир. Не знам што ми се допаѓа повеќе, кожниот кауч од 60-тите на левата страна, предобрата столица на десната страна или пак, дрвената маса во центарот.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 325863, member: 266"] Ќе морам во 2 поста зошто има 13 слики за ова прекрасно место кое е дом на Michael C. Hall (Dexter). Деталите се... уфф, одлични! Куќата е во шпански стил во која преовладува индустриски вибрации и се наоѓа во Лос Анџелес. Декорирана е од страна на Kishani Perera. [ATTACH=full]24578[/ATTACH] [ATTACH=full]24579[/ATTACH] Сум видела вакви слични комоди, но направени од дрво. Ми се допаѓа металниот pattern што го има, а над неа има закачено слики меѓу кои на едната е неговиот татко кога бил помлад и бил дел од рагби тим. На левата слика се наоѓа Stedman chandelier направен од шишиња (obviously), претерано индустријалистички. [ATTACH=full]24580[/ATTACH] Она што го привлекува вниманието е портокаловата клупа од 60-тите години која одлично го освежува чистиот изглед на кујната. [ATTACH=full]24581[/ATTACH] Обожавам долги дрвени маси. Масата на Obsolete која е долга 4 метри е искомбинирана со средновековни бразилски столици од Thomas Hayes галеријата; под нив ја разбива монотонијата прееееееекрасна репродукција на хотански килим од Lawrence of La Brea; додека пак над масата висат 3 (smoked glass) сјалици кои самиот Хол ги има одбрано во галерија L7. [ATTACH=full]24582[/ATTACH] [ATTACH=full]24583[/ATTACH] Камин, прејаки кафени кожни фотељи и... огромна рамка/библиотека вградена околу францускиот прозорец. [ATTACH=full]24584[/ATTACH] Кул кожна столица од 19-тиот век. [ATTACH=full]24585[/ATTACH] Машината за куцање му е подарок од колешката актерка Jennifer Carpenter (Debra во Dexter). [ATTACH=full]24586[/ATTACH] Ми се допаѓа бирото и дебелиот килим на Beni Ourain на левата слика, но она што е интересно на десната е мијалникот кој е всушност количка од библиотека (на нив се редело книги и таа се буткала) и црната рака/сјалица која е една од главните работи кои што го привлекле Мајкл да ја купи оваа куќа. [ATTACH=full]24587[/ATTACH] Дефинитивно најубавата соба. Преовладуваат земјени бои, всушност не се истакнува ниту една друга боја, но тоа е убавината во оваа просторија, владее некаков посебен мир. Не знам што ми се допаѓа повеќе, кожниот кауч од 60-тите на левата страна, предобрата столица на десната страна или пак, дрвената маса во центарот. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Дом
Како би изгледал вашиот идеален дом?
На врв
Bottom