Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Убавина и стил
Тело
Каков парфем користите?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 289743" data-attributes="member: 1970"><p>Се изразив погрешно,наместо "користи"сум напишала "допаѓа".</p><p></p><p>"Ми требаше идеја за парфем па вртев по страниве да прочитам и можам да заклучам дека богаташи сме собрани на форумов. "</p><p></p><p>-Дали е потребно некој да е богаташ за да користи оригинал парфем?</p><p>Јас на пример не сум богаташ и со го дозволувам парфемот два пати во годината.Еднаш го добивам за роденден значи секоја година мајка ми знае што сакам и ми го купува(нема ни потреба да ме праша што да ми купи) и вториот пат сама си го поклонувам.Два пати да се прснам наутро и попладне мириса цел ден(не мирисам нападно туку само да се осети една нота од парфемот и тоа е доволно).</p><p>Алиштата кои сум ги носела мирисаат на парфемот се додека не ги исперам.</p><p></p><p>Факт е дека не можеш да споредиш оригинал со фалсификат.</p><p>Купи фалсификат прсни,ќе трае два саати и после добива мирис на киселина.</p><p>(од лично искуство знам),или можеби тоа бил лош </p><p>фалсификат who knows..</p><p></p><p>"Он топик - Да кажам за себе, обожавам парфеми, се прскам преку цел ден, безмилосно.Последен оригинал што го имав е Валентина од Валентино (и тоа ми беше подарок).</p><p>Сфатив, оригинал парфем за мене не е , освен ако имам вишок пари па секој месец 100евра на парфем само да ги давам.</p><p>Фала богу си најдов замена. </p><p>Не кажувам на секого дека користам такви парфемчиња,</p><p>и кога ме прашуваат ооооо го купи Кристал Ноир, си одговарам: да да си го купив екстра е."</p><p></p><p>-Зошто ако не ти е проблем што не користиш оригинал не застанеш позади тоа и кажеш дека парфемот кој си го купила е фалсификат кога ќе те прашаат?Има ли нешто погрешно и срамно ако користиш фалсификат?</p><p>Во ред разбирам дека не може секој да си го дозволи,но тоа не е причина да се групираат луѓето на богати и сиромашни заради парфемот кој го користат.Личен вкус е во прашање.Твојот пост ми дојде како нешто во стилот:</p><p>Еј овие користат оригинал и постираат овде,за да се покажат кој се,демек богаташи.</p><p>Тоа што користам оригинал,ниту ме прави подобра личност,ниту богата,ниту фураџика,ниту highsociety girl,се работи за личен вкус.Исто како што не сакам фалсификат патики на нога или фалсификат ташни(додуше и не сакам дизајнер ташни туку ете само пример беше).</p><p>Или носам или не.</p><p>Толку.</p><p></p><p></p><p></p><p>Е затоа прашав,а можеби и нешто погрешно сум разбрала.Исправи ме,ако е така.</p><p></p><p>Ме мрзеше вчера да пишувам па затоа утрово.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 289743, member: 1970"] Се изразив погрешно,наместо "користи"сум напишала "допаѓа". "Ми требаше идеја за парфем па вртев по страниве да прочитам и можам да заклучам дека богаташи сме собрани на форумов. " -Дали е потребно некој да е богаташ за да користи оригинал парфем? Јас на пример не сум богаташ и со го дозволувам парфемот два пати во годината.Еднаш го добивам за роденден значи секоја година мајка ми знае што сакам и ми го купува(нема ни потреба да ме праша што да ми купи) и вториот пат сама си го поклонувам.Два пати да се прснам наутро и попладне мириса цел ден(не мирисам нападно туку само да се осети една нота од парфемот и тоа е доволно). Алиштата кои сум ги носела мирисаат на парфемот се додека не ги исперам. Факт е дека не можеш да споредиш оригинал со фалсификат. Купи фалсификат прсни,ќе трае два саати и после добива мирис на киселина. (од лично искуство знам),или можеби тоа бил лош фалсификат who knows.. "Он топик - Да кажам за себе, обожавам парфеми, се прскам преку цел ден, безмилосно.Последен оригинал што го имав е Валентина од Валентино (и тоа ми беше подарок). Сфатив, оригинал парфем за мене не е , освен ако имам вишок пари па секој месец 100евра на парфем само да ги давам. Фала богу си најдов замена. Не кажувам на секого дека користам такви парфемчиња, и кога ме прашуваат ооооо го купи Кристал Ноир, си одговарам: да да си го купив екстра е." -Зошто ако не ти е проблем што не користиш оригинал не застанеш позади тоа и кажеш дека парфемот кој си го купила е фалсификат кога ќе те прашаат?Има ли нешто погрешно и срамно ако користиш фалсификат? Во ред разбирам дека не може секој да си го дозволи,но тоа не е причина да се групираат луѓето на богати и сиромашни заради парфемот кој го користат.Личен вкус е во прашање.Твојот пост ми дојде како нешто во стилот: Еј овие користат оригинал и постираат овде,за да се покажат кој се,демек богаташи. Тоа што користам оригинал,ниту ме прави подобра личност,ниту богата,ниту фураџика,ниту highsociety girl,се работи за личен вкус.Исто како што не сакам фалсификат патики на нога или фалсификат ташни(додуше и не сакам дизајнер ташни туку ете само пример беше). Или носам или не. Толку. Е затоа прашав,а можеби и нешто погрешно сум разбрала.Исправи ме,ако е така. Ме мрзеше вчера да пишувам па затоа утрово. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Убавина и стил
Тело
Каков парфем користите?
На врв
Bottom