Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Ислам
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Abraxas" data-source="post: 296085" data-attributes="member: 2368"><p>Нека прават де, ние сме тука да дискутираме и да посочиме на оние работи што сметаме дека ги ограничуваат или репресираат останатите.</p><p></p><p></p><p>Не сум исламофобичен, само констатирам што беше кажано. Ти ја посочи западната цивилизација како декадентна, како нешто кое не треба да постои. А предходно нагласи дека исламот бил совршен за сите. Тие две изјави неодат заедно. Ако исламот е совршен за сите, тогаш зошто посочува одреден морал и култура како погрешни или декадентни? </p><p>Зопшто да казнуваш или убиваш некого поради тоа што е? Хомосексуалците во исламските земји се казнуваат со смрт! Казни има за секој чиј морал не се совпаѓа со исламскиот, за секс вон брак човек може да биде камшикуван или да заврши во затвор! За "погрешен" начин на облекување може да биде прогласен за "неморален" и казнет.</p><p>Сите овие начини се присутни и кај нас во Македонија и на запад, но невидов дека општеството пропаднало поради нив, за разлика од исламските општества каде владее тоталитаризам и каде војните се секојдневие.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Abraxas, post: 296085, member: 2368"] Нека прават де, ние сме тука да дискутираме и да посочиме на оние работи што сметаме дека ги ограничуваат или репресираат останатите. Не сум исламофобичен, само констатирам што беше кажано. Ти ја посочи западната цивилизација како декадентна, како нешто кое не треба да постои. А предходно нагласи дека исламот бил совршен за сите. Тие две изјави неодат заедно. Ако исламот е совршен за сите, тогаш зошто посочува одреден морал и култура како погрешни или декадентни? Зопшто да казнуваш или убиваш некого поради тоа што е? Хомосексуалците во исламските земји се казнуваат со смрт! Казни има за секој чиј морал не се совпаѓа со исламскиот, за секс вон брак човек може да биде камшикуван или да заврши во затвор! За "погрешен" начин на облекување може да биде прогласен за "неморален" и казнет. Сите овие начини се присутни и кај нас во Македонија и на запад, но невидов дека општеството пропаднало поради нив, за разлика од исламските општества каде владее тоталитаризам и каде војните се секојдневие. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Ислам
На врв
Bottom