Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Искуства со интервју за барање работа
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="KaMa(" data-source="post: 113785" data-attributes="member: 1435"><p>Верувај, ми светнаа десетици добри работи за кажување, ама многу тешко се стигнува до интервју, тоа сите го знаеме, па си премолчев.</p><p>Човекот влезе во просторијата, неколку секунди ми го разгледа резимето, виде каде сум завршил факултет и веднаш ме тагна ВЖЕШТЕНА ГЛАВА. Без јас уста да отворам. И започна...</p><p></p><p><strong>"Тоа каде ти си завршил факултет или кои се твоите знаења, на мене и на неа (покажува кон неговата асистентка) не ни значи баш ништо. Кога се влегува во фирма, не можеш да очекуваш дека право ќе те седнат во канцеларија. Прво се почнува со чистење на прагот. Треба да се докажеш. Е после, откако си покажал дека си спремен да работиш, ќе ти дадат да чистиш цела просторија, не само прагот. Ако си доследен и одговорен, ќе ти доверат и цел спрат да чистиш. Е ТЕК ПОСЛЕ може да се разговара за позиција за која си учел."</strong></p><p></p><p>Во моментот не можев ни да му ја сватам аналогијата со чистење прагови и спратови, тој и самиот немаше подготвено ништо како настап од страна на фирмата, туку си зборуваше како што му доаѓа.</p><p></p><p>Од тоа интервју си заминав помудар.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="KaMa(, post: 113785, member: 1435"] Верувај, ми светнаа десетици добри работи за кажување, ама многу тешко се стигнува до интервју, тоа сите го знаеме, па си премолчев. Човекот влезе во просторијата, неколку секунди ми го разгледа резимето, виде каде сум завршил факултет и веднаш ме тагна ВЖЕШТЕНА ГЛАВА. Без јас уста да отворам. И започна... [B]"Тоа каде ти си завршил факултет или кои се твоите знаења, на мене и на неа (покажува кон неговата асистентка) не ни значи баш ништо. Кога се влегува во фирма, не можеш да очекуваш дека право ќе те седнат во канцеларија. Прво се почнува со чистење на прагот. Треба да се докажеш. Е после, откако си покажал дека си спремен да работиш, ќе ти дадат да чистиш цела просторија, не само прагот. Ако си доследен и одговорен, ќе ти доверат и цел спрат да чистиш. Е ТЕК ПОСЛЕ може да се разговара за позиција за која си учел."[/B] Во моментот не можев ни да му ја сватам аналогијата со чистење прагови и спратови, тој и самиот немаше подготвено ништо како настап од страна на фирмата, туку си зборуваше како што му доаѓа. Од тоа интервју си заминав помудар. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Искуства со интервју за барање работа
На врв
Bottom