Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Искреноста е доблест?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LadyInPink" data-source="post: 122013" data-attributes="member: 153"><p>Секој денес очекува да бидеш искрен со него, а кога си-тогаш се лути!</p><p></p><p>Не мислам дека е доблест... Всушност, многумина се способни да ти плеснат се в лице без срам и перде, но не го прават тоа од она горенапишаново: луѓето не знаат да ја прифатат искреноста!</p><p>Дури и да си прашан за искрено мислење од тебе се очекува да го кажеш она што сакаат да го слушнат. Ако не им ја исполниш желбата тогаш си љубоморен, им завидуваш, не им мислиш добро, не си се гледаш себе, туку другите и ред други работи.</p><p>Често, дури и пречесто сум отворена и искрена... Независно дали се работи за тоа колку е вкусна тортата на баба ми, дали фустанот на другарка ми е убав или не или пак сум прашана за совет. Секогаш одговарам директно и искрено, зашто тоа е мое мислење, а тебе не мора да ти се допадне. Кога ме прашуваш, слушни што мислам навистина. </p><p>И тука доаѓа до конфузија, зашто соговорникот не е спремен да ја чуе вистината.</p><p>Малкумина знаат да ја прифатат искреноста која си спремен да му ја дадеш, па затоа колку често што сум искрена со оние кои знам дека ќе ме сфатат на вистински начин толку често одговарам со она што сакаат да го чујат на оние со кои не сум толку блиска или знам дека мојата искреност нема да биде сфатена правилно. </p><p>Затоа, на овие вториве полесно ми е да им одговорам по нивно отколку да давам милион објаснувања и да ги трпам нивните намуртени фаци. И онака, никогаш нема да сфатат, зашто и тие кон некој трет не се искрени.</p><p>Но, оние кои добро ги познавам и на кои не им пречи искреноста, радо би им објаснила зошто мислам така и притоа сум сигурна дека ќе го прифатат тоа и нема да се налутат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LadyInPink, post: 122013, member: 153"] Секој денес очекува да бидеш искрен со него, а кога си-тогаш се лути! Не мислам дека е доблест... Всушност, многумина се способни да ти плеснат се в лице без срам и перде, но не го прават тоа од она горенапишаново: луѓето не знаат да ја прифатат искреноста! Дури и да си прашан за искрено мислење од тебе се очекува да го кажеш она што сакаат да го слушнат. Ако не им ја исполниш желбата тогаш си љубоморен, им завидуваш, не им мислиш добро, не си се гледаш себе, туку другите и ред други работи. Често, дури и пречесто сум отворена и искрена... Независно дали се работи за тоа колку е вкусна тортата на баба ми, дали фустанот на другарка ми е убав или не или пак сум прашана за совет. Секогаш одговарам директно и искрено, зашто тоа е мое мислење, а тебе не мора да ти се допадне. Кога ме прашуваш, слушни што мислам навистина. И тука доаѓа до конфузија, зашто соговорникот не е спремен да ја чуе вистината. Малкумина знаат да ја прифатат искреноста која си спремен да му ја дадеш, па затоа колку често што сум искрена со оние кои знам дека ќе ме сфатат на вистински начин толку често одговарам со она што сакаат да го чујат на оние со кои не сум толку блиска или знам дека мојата искреност нема да биде сфатена правилно. Затоа, на овие вториве полесно ми е да им одговорам по нивно отколку да давам милион објаснувања и да ги трпам нивните намуртени фаци. И онака, никогаш нема да сфатат, зашто и тие кон некој трет не се искрени. Но, оние кои добро ги познавам и на кои не им пречи искреноста, радо би им објаснила зошто мислам така и притоа сум сигурна дека ќе го прифатат тоа и нема да се налутат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Искреноста е доблест?
На врв
Bottom