Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Искреноста е доблест?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 121902" data-attributes="member: 229"><p>Аха, доблест. И мене дома така ме научија, па гледам гадно ме заебале.</p><p>Не вреди луѓе да си искрен. Сериозно не вреди. </p><p></p><p>Всушност, сите ќе ти го речат она „Ама искрено кажи ми“, а всушност со толкави очи очекуваат да им го кажеш она што би им се допаднало да го слушнат, а не она што <strong>навистина </strong>го мислиш.</p><p>За себе признавам, искрена сум и кога треба и кога не треба, и тоа го сметам за маана, во никој случај доблест.</p><p>Дури може и спаѓам во оние што се граничат со сарказам, ама не гледам зашто се поистоветува со „да бидеш во центар на внимание.“ Тоа веќе не е искрена личност, туку само attention whore која сигурно три пати се упрпува и препотува пред да собере муда и со треперлив глас да каже нешто, а после стои ко закован/а и очекува аплауз.</p><p>Ама јас не се осеќам супериорно да застанам пред багра луѓе и ќе плескам демек вистини во фаца за да испадне „Вауу цурава нема влакна на јазик, види види“, туку секогаш преферирам насамо, во 4 очи да разговарам, кај што нема вртење наоколу со погледи желни за внимание и остали глупости.</p><p>Но точно е дека многу погрешно се толкува искреноста. Мене зашто ми останаа само 4-5 другарки со кои сум во добри односи? Никој луѓе, никој друг не успеал да ме сфати што навистина сакам да кажам. Секој најдобронамерен совет бил сфаќан ко критика спрема личноста и џабе ти искрено укажи им на нешто мислејќи им добро, кога на крај ќе ти завртат грб и ќе заминат со изговор дека неподносливо си ги критикувал, со она неизбежното „Погледни се прво себе.“</p><p>Е, тоа само ме снашло од таа искреност.</p><p>Епа штом повеќе одговара некој да те гледа во очи и да ти кажува слатки невистини, чао пријатно.</p><p>И после пишаново, да не е случајно ова доблест за гордеење? Сигурно не.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 121902, member: 229"] Аха, доблест. И мене дома така ме научија, па гледам гадно ме заебале. Не вреди луѓе да си искрен. Сериозно не вреди. Всушност, сите ќе ти го речат она „Ама искрено кажи ми“, а всушност со толкави очи очекуваат да им го кажеш она што би им се допаднало да го слушнат, а не она што [B]навистина [/B]го мислиш. За себе признавам, искрена сум и кога треба и кога не треба, и тоа го сметам за маана, во никој случај доблест. Дури може и спаѓам во оние што се граничат со сарказам, ама не гледам зашто се поистоветува со „да бидеш во центар на внимание.“ Тоа веќе не е искрена личност, туку само attention whore која сигурно три пати се упрпува и препотува пред да собере муда и со треперлив глас да каже нешто, а после стои ко закован/а и очекува аплауз. Ама јас не се осеќам супериорно да застанам пред багра луѓе и ќе плескам демек вистини во фаца за да испадне „Вауу цурава нема влакна на јазик, види види“, туку секогаш преферирам насамо, во 4 очи да разговарам, кај што нема вртење наоколу со погледи желни за внимание и остали глупости. Но точно е дека многу погрешно се толкува искреноста. Мене зашто ми останаа само 4-5 другарки со кои сум во добри односи? Никој луѓе, никој друг не успеал да ме сфати што навистина сакам да кажам. Секој најдобронамерен совет бил сфаќан ко критика спрема личноста и џабе ти искрено укажи им на нешто мислејќи им добро, кога на крај ќе ти завртат грб и ќе заминат со изговор дека неподносливо си ги критикувал, со она неизбежното „Погледни се прво себе.“ Е, тоа само ме снашло од таа искреност. Епа штом повеќе одговара некој да те гледа во очи и да ти кажува слатки невистини, чао пријатно. И после пишаново, да не е случајно ова доблест за гордеење? Сигурно не. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Искреноста е доблест?
На врв
Bottom