Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Искреноста е доблест?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Мортидо" data-source="post: 121888" data-attributes="member: 670"><p>Доблест... не е доблест, но не е нити мана.</p><p>Види, треба да се биде искрен, но понекогаш треба да се пази каде се користи.</p><p>Постојат чувствителни личности каде што искреноста може да ги повреди, да им го промени расположението. Се случува искреноста некого да го фрли у даун. ... мислам дека кај вакви лица во одредени моменти не треба да се биде искрен ... особено кога е во прашање твое мислење за нешто во врска со него ... затоа тука треба да го прочиташ лицето, да дознаеш кој одговор му прилега и тој да му го дадеш ... ако не ти се свиѓа тортата од баба ти, не е ништо страшно да и речеш дека ти се допаѓа, или пак за некое парче облека од другарка ти кое ти е шит, а таа го сонувала додека го купила ... многу е добро во такви ситуации да се знае како да се изигра за да не биде никој повреден ... а тоа што нема да го кажеш твоето точно мислење не е ништо страшно.</p><p></p><p>Јас, како што кажав погоре, во одредени ситуации знам да кажам нешто што не го мислам за да не му кршам филм некому и сл. А што се тиче неискреност од типот на лажење во врска со некои лични работи од животот не ми се десило. Задоволен сум од сопствениот живот и не сум почувствувал потреба да го надградувам со некои фиктивни ствари.</p><p>Сепак, најдобро е лично да го познаваш човек за да го знаеш дали е искрен или не, овде е само пласирана информацијата, па дали ќе веруваме или не тоа си е наш проблем.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Мортидо, post: 121888, member: 670"] Доблест... не е доблест, но не е нити мана. Види, треба да се биде искрен, но понекогаш треба да се пази каде се користи. Постојат чувствителни личности каде што искреноста може да ги повреди, да им го промени расположението. Се случува искреноста некого да го фрли у даун. ... мислам дека кај вакви лица во одредени моменти не треба да се биде искрен ... особено кога е во прашање твое мислење за нешто во врска со него ... затоа тука треба да го прочиташ лицето, да дознаеш кој одговор му прилега и тој да му го дадеш ... ако не ти се свиѓа тортата од баба ти, не е ништо страшно да и речеш дека ти се допаѓа, или пак за некое парче облека од другарка ти кое ти е шит, а таа го сонувала додека го купила ... многу е добро во такви ситуации да се знае како да се изигра за да не биде никој повреден ... а тоа што нема да го кажеш твоето точно мислење не е ништо страшно. Јас, како што кажав погоре, во одредени ситуации знам да кажам нешто што не го мислам за да не му кршам филм некому и сл. А што се тиче неискреност од типот на лажење во врска со некои лични работи од животот не ми се десило. Задоволен сум од сопствениот живот и не сум почувствувал потреба да го надградувам со некои фиктивни ствари. Сепак, најдобро е лично да го познаваш човек за да го знаеш дали е искрен или не, овде е само пласирана информацијата, па дали ќе веруваме или не тоа си е наш проблем. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Искреноста е доблест?
На врв
Bottom