Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="martin4etoooo" data-source="post: 61650" data-attributes="member: 949"><p><span style="font-size: 15px">Таа само него го сакаше</span></p><p>На улицата „Мики-Кики“ живееше една девојка по име Ана.Девојката живееше среќно,но никогаш не почувствувала љубов.Имаше другарки и другари и сите ја сакаа бидјќи таа им беше оптимист и секогаш беше ведра и насмеана.Беше трета година и не беше одлична ученичка,но се трудеше максимално колку што може,а тоа го ценеа сите нејзини професорки.Сепак судбината на Ана се смени кога го виде него-убавиот Тони.Тој беше четврта година и секако беше најголемиот фраер во неговото друштово.Секогаш имаше по неколку девојки во негова близина а тој на сите им се обраќаше со :„маче“, „срце“ итн.Ана секој ден се повеќе и се повеќе се вљубуваше во него.По некое време тој ја забележа и започна да и праќа знаци,да и се смешка со што Ана се надеваше дека еден ден можеби ќе има нешто помеѓу нив двајца.Беше Вторник и Ана губеше прв час,па затоа со нејзините другарки седеа на клупата пред училиштето.Тони стоеше со неколку негови другари малку понастрана од Ана.Во еден момент извади шприц од џебот и големата игла влезе во неговата рака.Ана се исплаши кога го виде сето тоа и сфати дека тој се дрогира.Нејзините другарки се обидуваа да и покажат дека тој не е за неа,но се беше попусто.Таа само него го сакаше.По извесно време Ана започна да им вели на другарки дека ќе го смени па макар и по цена на животот,со што нејзините другарки започнале да се плашат за нејзиниот живот.Сите скоро дознаа дека Ана го сака најголмиот фраер во училиштето.Неговите другари му велеа:„Брат таа е луда по тебе.Ваква шанса не се пропушта.Ајде брат оди и биди со неа па после откачи ја !“</p><p>Нешто се случи со Тони па еден ден ја фати Ана за рака и и рече:„Слушам некои гласини точни ли се?</p><p>Ана се вцрвене и само изусит:„Да точни се!“</p><p>Во тој миг Тони се доближи до неа и ја бакна.Ана живееше за тој миг,сонуваше за тој миг и конечно и се исполни.Така беа неколку минути и потоа Тони и рече:„Јас ти ја исполнив желбата сега ти си на ред.“</p><p>Во тој миг во очите на Ана се појавија неколку солзи,но сепак го праша:„Што сакаш од мене?“</p><p>Тони и се насмевна и и рече:„Јас се дрогирам и ти тоа го знаеш,те бакнав бидејќи слушнав дека ќе си сторела се за мене.Затоа ако ме сакаш толку силно тогаш и ти земи дрога!“</p><p>Ана ништо не изусти само потврди со главата „ДА“.Во тој момент Тони извади два шприца и едниот го впери во Ана а другиот во него.Тој веќе беше навикнат,но Ана...</p><p>На нејзиното лице се појавија неколку солизи,болката ја уништуваше.Тони ја погали по лицето а таа со спокоен поглед изусти:„Те сакав само тебе и секогаш ќе те сакам само тебе.Ти благодарам што бар за миг беше мој.“</p><p>Ги затвори своите очи,со спокој замина на другиот свет бидејќи мигот за кој таа живееше и се испони.По неколку дена почина и Тони од преголема доза на дрога и го погребаа да Ана за да бидат засекогаш еден покрај друг и покрај тоа што Тони не ја заслужуваше Ана таа него го сакаше.Зад себе го остави семејството и пријателите со преголема болка во срцето.</p><p>Љубовта е убава,но само кога е возвратена.Ана го сакаше само Тони,но тој не ја заслужуваше.Таа го даде и последниот здив за него,а тој ниту тоа не го ценеше.Затоа борете се за љубовта која вреди,а за другото оставете тоа само ќе си дојде бидејќи се што е твое ќе си дојде,а тоа што не е твое никогаш и нема да биде твое.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="martin4etoooo, post: 61650, member: 949"] [SIZE=4]Таа само него го сакаше[/SIZE] На улицата „Мики-Кики“ живееше една девојка по име Ана.Девојката живееше среќно,но никогаш не почувствувала љубов.Имаше другарки и другари и сите ја сакаа бидјќи таа им беше оптимист и секогаш беше ведра и насмеана.Беше трета година и не беше одлична ученичка,но се трудеше максимално колку што може,а тоа го ценеа сите нејзини професорки.Сепак судбината на Ана се смени кога го виде него-убавиот Тони.Тој беше четврта година и секако беше најголемиот фраер во неговото друштово.Секогаш имаше по неколку девојки во негова близина а тој на сите им се обраќаше со :„маче“, „срце“ итн.Ана секој ден се повеќе и се повеќе се вљубуваше во него.По некое време тој ја забележа и започна да и праќа знаци,да и се смешка со што Ана се надеваше дека еден ден можеби ќе има нешто помеѓу нив двајца.Беше Вторник и Ана губеше прв час,па затоа со нејзините другарки седеа на клупата пред училиштето.Тони стоеше со неколку негови другари малку понастрана од Ана.Во еден момент извади шприц од џебот и големата игла влезе во неговата рака.Ана се исплаши кога го виде сето тоа и сфати дека тој се дрогира.Нејзините другарки се обидуваа да и покажат дека тој не е за неа,но се беше попусто.Таа само него го сакаше.По извесно време Ана започна да им вели на другарки дека ќе го смени па макар и по цена на животот,со што нејзините другарки започнале да се плашат за нејзиниот живот.Сите скоро дознаа дека Ана го сака најголмиот фраер во училиштето.Неговите другари му велеа:„Брат таа е луда по тебе.Ваква шанса не се пропушта.Ајде брат оди и биди со неа па после откачи ја !“ Нешто се случи со Тони па еден ден ја фати Ана за рака и и рече:„Слушам некои гласини точни ли се? Ана се вцрвене и само изусит:„Да точни се!“ Во тој миг Тони се доближи до неа и ја бакна.Ана живееше за тој миг,сонуваше за тој миг и конечно и се исполни.Така беа неколку минути и потоа Тони и рече:„Јас ти ја исполнив желбата сега ти си на ред.“ Во тој миг во очите на Ана се појавија неколку солзи,но сепак го праша:„Што сакаш од мене?“ Тони и се насмевна и и рече:„Јас се дрогирам и ти тоа го знаеш,те бакнав бидејќи слушнав дека ќе си сторела се за мене.Затоа ако ме сакаш толку силно тогаш и ти земи дрога!“ Ана ништо не изусти само потврди со главата „ДА“.Во тој момент Тони извади два шприца и едниот го впери во Ана а другиот во него.Тој веќе беше навикнат,но Ана... На нејзиното лице се појавија неколку солизи,болката ја уништуваше.Тони ја погали по лицето а таа со спокоен поглед изусти:„Те сакав само тебе и секогаш ќе те сакам само тебе.Ти благодарам што бар за миг беше мој.“ Ги затвори своите очи,со спокој замина на другиот свет бидејќи мигот за кој таа живееше и се испони.По неколку дена почина и Тони од преголема доза на дрога и го погребаа да Ана за да бидат засекогаш еден покрај друг и покрај тоа што Тони не ја заслужуваше Ана таа него го сакаше.Зад себе го остави семејството и пријателите со преголема болка во срцето. Љубовта е убава,но само кога е возвратена.Ана го сакаше само Тони,но тој не ја заслужуваше.Таа го даде и последниот здив за него,а тој ниту тоа не го ценеше.Затоа борете се за љубовта која вреди,а за другото оставете тоа само ќе си дојде бидејќи се што е твое ќе си дојде,а тоа што не е твое никогаш и нема да биде твое. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom