Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="молскавична" data-source="post: 295101" data-attributes="member: 4685"><p>Јас, девојка по природа аналитичар. Секогаш резрешувам животни енигми, трагам по одговори ..... што е среќа ... што е љубов .... болка .... оф ќе полудам. Има ли одговори на се дали, сите ли прашања заслужуваат одговор. Понекогаш си велам дека цел живот глумамсовршена девојка, добра ќерка, другарка што секогаш е тука да даде добри совети, таа безгрешната, БЕЗГРЕШНАТА ?! Грешев многупати грешев, можеби ова е прв пат да го кажам тоа на глас.</p><p>Можеби е малку глуп? Можеби. Најверојатно не е свесен колку можам да се впиаjм во неговото срце па, луѓе мои јас го можам тоа знам дека го можам. Од каде се појавити зошто баш јас? прашања, прашања, ќе се опуштам ли некогаш. Не, нема знам дека е така не ми е во наравот така сум скроена а верувајте луѓето тешко ги менуваат навиките. Случајно ли е? Сигурно не, не е можно да е случајно ова е плански се е по план. Го прашав зошто јас, од сите зошто јас, ми рече ми се допаѓаш. Ти се допаѓам?! толку ли било едноставно, затоа ли јас поминав многу ноќи во мисла, па дури и кога ке ги склопам очите да сватам дека ме прогонуваш и во сон, наутро, пак ти во мислите колку да ме поздравиш, колку да го почнам денот со тебе, колку да се вознемирам. Ми се допаѓаш, ми рече , сега сум сигурна мажите не се како нас ... не се, немаат потреба секој изустен збор да го анализираат, да го толкуваат, да бараат значење во секој поглед. Секој ден е искушение си велам вечер ќе ме побара сака да ме гушне да ми каже каков му бил денот, сака да го смирам, сака да ми каже нешто што ке биде само наше, само за мене и него. Веруваш ли во знаци, не верувам. А јас пак мислам дека не верувам, а потајно си мислам дека има нешто.</p><p>Каква битка водиме јас и ти. Јас непопустлива, а ти горделив. Сакав да ме освои, да ми каже колку многу сум убава и колку многу го возбудувам. Очите ти зборуваат иако не ми кажуваш, и повторно јас непопустлива а ти горделив. Почеток пред почеток. Сакам да бегам зошто не ми даваат да сум сама, оставете ме врескам во себе !</p><p>И пак, сама со сите а сама, околу луѓе многу луѓе ... сакаат денот да го убијат со едно бескорисно кафе, стандарден муабет, ме гушат сите, ме гушат. Ги гледам, а не ги гледам ги слушам , а не ги слушам хаххахаха колку било едноставно да се правиш дека ти е грижа за нив. Повторно ја ставив маската пак сум онаа која ја сакаат сите.</p><p>Ама мене ти ми требаш, ми треба помош, зошто талкам не се познавам. Сите ние мислиме дека се познаваме себеси, ама не ти си единка една и единствена на оваа планета како тебе нема друг, роден си за да направиш некоја промена, да бидеш не добар, абе најдобар во нешто. Откриј само што. Јас незнам што сакам, која сум и зошто постојам, која е мојата мисија. Се надевав ќе ми помогнеш да дознаам го видов тоа кај тебе. Ама нашето не ни почна се влечеме за јаже никој не паѓа долу на земја, ни јас ни ти. Се смеам ама и душата ми плаче. Ама не ти се давам ќе ги следам знаците во кои мислев неверувам и полека пополека ќе те добијам ќе ти го земам мирот, ќе те полудам, сакам да молиш, да ме проколнуваш, да нема ниту еден дел од денот а не помислиш како поминува мојот, е тогаш тогаш ќе ти се препуштам целосно со тело и дух. Засега те оставам со твојата фантазија, се надевам дека е богата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="молскавична, post: 295101, member: 4685"] Јас, девојка по природа аналитичар. Секогаш резрешувам животни енигми, трагам по одговори ..... што е среќа ... што е љубов .... болка .... оф ќе полудам. Има ли одговори на се дали, сите ли прашања заслужуваат одговор. Понекогаш си велам дека цел живот глумамсовршена девојка, добра ќерка, другарка што секогаш е тука да даде добри совети, таа безгрешната, БЕЗГРЕШНАТА ?! Грешев многупати грешев, можеби ова е прв пат да го кажам тоа на глас. Можеби е малку глуп? Можеби. Најверојатно не е свесен колку можам да се впиаjм во неговото срце па, луѓе мои јас го можам тоа знам дека го можам. Од каде се појавити зошто баш јас? прашања, прашања, ќе се опуштам ли некогаш. Не, нема знам дека е така не ми е во наравот така сум скроена а верувајте луѓето тешко ги менуваат навиките. Случајно ли е? Сигурно не, не е можно да е случајно ова е плански се е по план. Го прашав зошто јас, од сите зошто јас, ми рече ми се допаѓаш. Ти се допаѓам?! толку ли било едноставно, затоа ли јас поминав многу ноќи во мисла, па дури и кога ке ги склопам очите да сватам дека ме прогонуваш и во сон, наутро, пак ти во мислите колку да ме поздравиш, колку да го почнам денот со тебе, колку да се вознемирам. Ми се допаѓаш, ми рече , сега сум сигурна мажите не се како нас ... не се, немаат потреба секој изустен збор да го анализираат, да го толкуваат, да бараат значење во секој поглед. Секој ден е искушение си велам вечер ќе ме побара сака да ме гушне да ми каже каков му бил денот, сака да го смирам, сака да ми каже нешто што ке биде само наше, само за мене и него. Веруваш ли во знаци, не верувам. А јас пак мислам дека не верувам, а потајно си мислам дека има нешто. Каква битка водиме јас и ти. Јас непопустлива, а ти горделив. Сакав да ме освои, да ми каже колку многу сум убава и колку многу го возбудувам. Очите ти зборуваат иако не ми кажуваш, и повторно јас непопустлива а ти горделив. Почеток пред почеток. Сакам да бегам зошто не ми даваат да сум сама, оставете ме врескам во себе ! И пак, сама со сите а сама, околу луѓе многу луѓе ... сакаат денот да го убијат со едно бескорисно кафе, стандарден муабет, ме гушат сите, ме гушат. Ги гледам, а не ги гледам ги слушам , а не ги слушам хаххахаха колку било едноставно да се правиш дека ти е грижа за нив. Повторно ја ставив маската пак сум онаа која ја сакаат сите. Ама мене ти ми требаш, ми треба помош, зошто талкам не се познавам. Сите ние мислиме дека се познаваме себеси, ама не ти си единка една и единствена на оваа планета како тебе нема друг, роден си за да направиш некоја промена, да бидеш не добар, абе најдобар во нешто. Откриј само што. Јас незнам што сакам, која сум и зошто постојам, која е мојата мисија. Се надевав ќе ми помогнеш да дознаам го видов тоа кај тебе. Ама нашето не ни почна се влечеме за јаже никој не паѓа долу на земја, ни јас ни ти. Се смеам ама и душата ми плаче. Ама не ти се давам ќе ги следам знаците во кои мислев неверувам и полека пополека ќе те добијам ќе ти го земам мирот, ќе те полудам, сакам да молиш, да ме проколнуваш, да нема ниту еден дел од денот а не помислиш како поминува мојот, е тогаш тогаш ќе ти се препуштам целосно со тело и дух. Засега те оставам со твојата фантазија, се надевам дека е богата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom