Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Prashina" data-source="post: 282553" data-attributes="member: 3001"><p>На тебе кој душава на јарбол ја стави...</p><p>...Не е проблем што не ме љубеше. Во срцето никој со сила не може да се вгнезди.Ниту мајка може со сила да си го сака детето.</p><p>Јас разбирам се, и љубење и нељубење.</p><p>Но, едно не разбирам. Како во животецот мој обичен секогаш ги пуштам тие што не ме љубат? Како посебно од светот да ги одбирам само за мене?</p><p>Не си ни прв, ни последем што не ме љубеше. И тој не ме љубеше , а останав годиништа со него како сенка, градејќи го со многу љубов тоа што некој го нарекува дом. Тој немаше замерки, се беше безпрекорно наизглед убаво.Тој никогаш немаше сила да ме погледне во очи и да го каже тоа-не те љубам.</p><p>И ти немаше сила да ме погледнеш во очи, само очите да ти ги видев додека мирно зборуваш.</p><p>Не е срамно да нељубиш, јас чувствувам кога не ме љубат. Јас знам, препознавам , тоа не е ништо ново...</p><p>Ќе ми беше поинакво ако ме љубеше, ќе имаше телово други облици и очите ќе пламнеа. Не е важно сега тоа. И нему и тебе душата ја подарив, во различни времиња. Така знаев , така умеев.</p><p>Се присетуваш ли кога те молев да ме оставиш во школката, во мојот оклоп каде бев со години најсигурна.Таму бев заборавена како ситни пари во стара изветвена облека. Посакуваше да дознаеш од каде ми е тагата. Дали тагата ме измислила мене или јас сум ја измислила тагата?</p><p>Сакаше да ми ја разголиш тежината. Ти дозволив, те усреќив на мој начин, на твој избор.</p><p>Не се грижи. Јас секогаш од пепел се воздигам и градам, сама како волчица. Повторно ѕидови ќе изградам, но овие ќе бидат засекогаш тврдина во која ни сонцето нема да го пуштам. А спомените ќе ги закопам длабоко во тишината ...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Prashina, post: 282553, member: 3001"] На тебе кој душава на јарбол ја стави... ...Не е проблем што не ме љубеше. Во срцето никој со сила не може да се вгнезди.Ниту мајка може со сила да си го сака детето. Јас разбирам се, и љубење и нељубење. Но, едно не разбирам. Како во животецот мој обичен секогаш ги пуштам тие што не ме љубат? Како посебно од светот да ги одбирам само за мене? Не си ни прв, ни последем што не ме љубеше. И тој не ме љубеше , а останав годиништа со него како сенка, градејќи го со многу љубов тоа што некој го нарекува дом. Тој немаше замерки, се беше безпрекорно наизглед убаво.Тој никогаш немаше сила да ме погледне во очи и да го каже тоа-не те љубам. И ти немаше сила да ме погледнеш во очи, само очите да ти ги видев додека мирно зборуваш. Не е срамно да нељубиш, јас чувствувам кога не ме љубат. Јас знам, препознавам , тоа не е ништо ново... Ќе ми беше поинакво ако ме љубеше, ќе имаше телово други облици и очите ќе пламнеа. Не е важно сега тоа. И нему и тебе душата ја подарив, во различни времиња. Така знаев , така умеев. Се присетуваш ли кога те молев да ме оставиш во школката, во мојот оклоп каде бев со години најсигурна.Таму бев заборавена како ситни пари во стара изветвена облека. Посакуваше да дознаеш од каде ми е тагата. Дали тагата ме измислила мене или јас сум ја измислила тагата? Сакаше да ми ја разголиш тежината. Ти дозволив, те усреќив на мој начин, на твој избор. Не се грижи. Јас секогаш од пепел се воздигам и градам, сама како волчица. Повторно ѕидови ќе изградам, но овие ќе бидат засекогаш тврдина во која ни сонцето нема да го пуштам. А спомените ќе ги закопам длабоко во тишината ... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom