Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 254741" data-attributes="member: 1970"><p>Кинескиот ѕид на реалноста</p><p></p><p>Тишина помешана со звук кој е производ на часовникот.</p><p>Тик,так,тик,так...</p><p>Времето кое не постои,отчукува на ѕидот во дневната соба.</p><p>Се поместувам низ креветот трудејќи се да ја надам правата позиција.</p><p>Час на едната,час на другата страна.</p><p>Дури и во сонот неможам да го најдам своето место.</p><p>Станувам палам цигара и повторно легнувам.</p><p>И повторно истото.</p><p>Некоја веќе видена шема.</p><p>Истите мисли,истите прашања.</p><p>Некој си е**н лавиринт кој нема почеток нема ни крај.Но верувам,излез.</p><p>По незнам кој пат дозволувам да навлезе во мене,</p><p>во мојот свет.</p><p>Овој моментално навидум сигурен свет.Свет со граници.</p><p>Свет во кој се е реално.Свет без желби,без фантазии,свет во кој постојат само моменти.</p><p>Успевав да паднам во ништото,се изгубив и пронајдов таму.Баш таму.</p><p>Во ништото.</p><p>Она што го барав чинам го најдов.</p><p>Или само делче од сето тоа.</p><p>Делче доволно да го составам мозаикот кој го створив.</p><p>И градејќи повторно еден друг овојпат сигурен свет,го пуштам него внатре.</p><p>Причинителот за падот.Убиецот.</p><p>Дали она што не убива не прави посилни?</p><p>Дали тој,мојот убиец е и мој спасител?</p><p>Го пуштам,но очекувам да плати влез.</p><p>И повторно очекувам.</p><p>До каде ќе ме доведе тоа?</p><p>Се надевам не далеку од себе.</p><p>Реков свет со граници.</p><p>Можеби е потребно да ги тргнам бариерите кои стојат како заштита пред мене.</p><p>Оние кои ги градев внимателно веќе подого време.Цигла за цигла.</p><p>Ден за ден.Чинам успеав са го изградам кинескиот ѕид околу себе.Сокривајќи го секое едно делче од моето битие.</p><p>И целото тоа дело да го срушам за миг?</p><p>За тоа треба храброст.</p><p>А храброста е тесно поврзана со лудост.</p><p>Којзнае зошто е тоа добро?</p><p>Можеби за да положам уште еден испит на животот.Истиот испит на кој веќе еднаш паднав.</p><p>Стои пред мене и од него зависи се.</p><p>Ја палам последната цигара од кутијата и се губам во фигурите на димната завеса на мислите и соништата..си го дозволувам тоа..само оваа ноќ..само оваа ебена ноќ.</p><p></p><p>Август 2013</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 254741, member: 1970"] Кинескиот ѕид на реалноста Тишина помешана со звук кој е производ на часовникот. Тик,так,тик,так... Времето кое не постои,отчукува на ѕидот во дневната соба. Се поместувам низ креветот трудејќи се да ја надам правата позиција. Час на едната,час на другата страна. Дури и во сонот неможам да го најдам своето место. Станувам палам цигара и повторно легнувам. И повторно истото. Некоја веќе видена шема. Истите мисли,истите прашања. Некој си е**н лавиринт кој нема почеток нема ни крај.Но верувам,излез. По незнам кој пат дозволувам да навлезе во мене, во мојот свет. Овој моментално навидум сигурен свет.Свет со граници. Свет во кој се е реално.Свет без желби,без фантазии,свет во кој постојат само моменти. Успевав да паднам во ништото,се изгубив и пронајдов таму.Баш таму. Во ништото. Она што го барав чинам го најдов. Или само делче од сето тоа. Делче доволно да го составам мозаикот кој го створив. И градејќи повторно еден друг овојпат сигурен свет,го пуштам него внатре. Причинителот за падот.Убиецот. Дали она што не убива не прави посилни? Дали тој,мојот убиец е и мој спасител? Го пуштам,но очекувам да плати влез. И повторно очекувам. До каде ќе ме доведе тоа? Се надевам не далеку од себе. Реков свет со граници. Можеби е потребно да ги тргнам бариерите кои стојат како заштита пред мене. Оние кои ги градев внимателно веќе подого време.Цигла за цигла. Ден за ден.Чинам успеав са го изградам кинескиот ѕид околу себе.Сокривајќи го секое едно делче од моето битие. И целото тоа дело да го срушам за миг? За тоа треба храброст. А храброста е тесно поврзана со лудост. Којзнае зошто е тоа добро? Можеби за да положам уште еден испит на животот.Истиот испит на кој веќе еднаш паднав. Стои пред мене и од него зависи се. Ја палам последната цигара од кутијата и се губам во фигурите на димната завеса на мислите и соништата..си го дозволувам тоа..само оваа ноќ..само оваа ебена ноќ. Август 2013 [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom