Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 227238" data-attributes="member: 1970"><p>Спомени</p><p></p><p>Убава е ноќта.</p><p>Убави се светлата на ноќта.</p><p>Убава е тишината на ноќта,</p><p>која ме носи до катчето во самата себе каде не наминувам често.</p><p>Катчето на спомените.</p><p>Убави се и спомените кои живеат во мене.</p><p>Спомените на некои личности за кои знаеш дека се посебни, незаменливи, единствени</p><p>личности кои сакаш да ги задржиш во својата близина по секоја цена,</p><p>личности кои фалат во животот,</p><p>не ги гледаш, не ги слушаш но знаеш дека се тука. </p><p>Живеат во спомените, кои се секогаш присутни.</p><p>Како и тие личности и тие моменти.</p><p>Тука си,споделуваш еден момент со некој кој ти значи,</p><p>за во следниот момент секој да продолжи по својот животен пат.</p><p>И животот продолжува, не дозволувајќи еден ист момент да се повтори два пати, колку и да се трудиме да го задржиме,</p><p>колку и да сакаме да го копираме тој еден момент,</p><p>тој никогаш нема да биде ист.</p><p>Секој го оди својот пат,</p><p>секој на своја страна. </p><p>Но, тие моменти живеат во мемориите.</p><p>Не се бришат.</p><p>Ги сакам мемориите кои ги содржат убавите моменти.</p><p>Ги собирам во себе како лично богатсво.</p><p>Не дозволувам да исчезнат,</p><p>ги негувам тие спомени.</p><p>Ме хранат, ми даваат сила за понатака.</p><p>Знам дека тие личности кои фалат имаат нешто заедничко со мене:</p><p>Еден момент кој сме го споделиле заедно,</p><p>еден момент доживеан од две,три или повеќе личности</p><p>во исто време, на ист начин.</p><p>Ги сакам личностите од моите мемории,</p><p>и моментите поминати со нив.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 227238, member: 1970"] Спомени Убава е ноќта. Убави се светлата на ноќта. Убава е тишината на ноќта, која ме носи до катчето во самата себе каде не наминувам често. Катчето на спомените. Убави се и спомените кои живеат во мене. Спомените на некои личности за кои знаеш дека се посебни, незаменливи, единствени личности кои сакаш да ги задржиш во својата близина по секоја цена, личности кои фалат во животот, не ги гледаш, не ги слушаш но знаеш дека се тука. Живеат во спомените, кои се секогаш присутни. Како и тие личности и тие моменти. Тука си,споделуваш еден момент со некој кој ти значи, за во следниот момент секој да продолжи по својот животен пат. И животот продолжува, не дозволувајќи еден ист момент да се повтори два пати, колку и да се трудиме да го задржиме, колку и да сакаме да го копираме тој еден момент, тој никогаш нема да биде ист. Секој го оди својот пат, секој на своја страна. Но, тие моменти живеат во мемориите. Не се бришат. Ги сакам мемориите кои ги содржат убавите моменти. Ги собирам во себе како лично богатсво. Не дозволувам да исчезнат, ги негувам тие спомени. Ме хранат, ми даваат сила за понатака. Знам дека тие личности кои фалат имаат нешто заедничко со мене: Еден момент кој сме го споделиле заедно, еден момент доживеан од две,три или повеќе личности во исто време, на ист начин. Ги сакам личностите од моите мемории, и моментите поминати со нив. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom