Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Aleksis" data-source="post: 226513" data-attributes="member: 2736"><p style="text-align: center">ВИСТИНСКАТА ЉУБОВ НЕ УМИРА </p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Секој почеток има крај.Некои краеви се среќни , некои тажни , а некои пак завршуваат толку чудно и дури тогаш сфаќаме дека тие се оние најболните...</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Токму тогаш кога Таа ја бараше смислата за животот , се појави Тој. Никна во нејзиниот живот , како кокичињата во неговата градина . Го скрши мразот и и го разубави животот . Тој секогаш беше насмеан , а во себе чувствуваше тага , секогаш беше смирен , а чувствуваше лутина , секогаш беше оптимист , а знаеше дека е крај . Таа му го скрши срцето , но Тој не се откажуваше . Го повреди , но не се предаваше . Неговата љубов беше толку чиста , толку искрена , незаменлива , голема... А таа исплашена , неправедна , себична... Прогонувана од сенките на минатото се откажа , и препушти се во рацете на судбината. Уништи се што беше вистинско , и остана сама во својот свет на лаги и уцени , со сите манипулатори и нечесници , со својата болка , и борејќи се со доброто и злото . А толку многу и недостасуваше Тој. Неговата силна прегратка. Силна а нежна . Небаре Тој знаеше дека тоа е првиот и последен пат . И недостасуваше неговиот поглед . Толку далечен и расеан . Толку смирен но истовремено и разигран . Секогаш кога ќе го погледнеше имаше чувство дека неговите очи се смеат . Таа го сакаше тоа , си мислеше дека може да ги прочита сите негови мисли преку неговите очи... Неговиот мирис и доаѓаше со ветерот . Ко да сакаше да ја потсетува на него . Неговиот глас го слушаше во далечините , а неговата насмевка никогаш не ја заборави . Го мразеше денот , а ја засака ноќта. Зашто само тогаш можеше да биде со него ...во соништата. Сонуваше дека се на рингишпил , јадат шеќерна волна и бонбони , а Тој пак ги погоди сите топчиња и го освои најголемото плишано мече. Се разбира тоа веќе беше нејзино . Беше облечена во бело фустанче и не ја губеше насмевката од нејзиното лице . Тој и рече дека е многу убава...</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Утредента се одново. Мразејќи го денот , мразејќи се околу себе , талкаше по влажните улици надевајќи се дека ќе го сретне. Но и да го сретне , што ли ќе му каже? Таа немаше образ ни да го погледне...</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Единствено го сакаше дождот , зашто така никој незнаеше дека плаче.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Плачеше заради неа . Плачеше зашто е слаба . Плачеше заради тоа што повеќе нема да ги виде тие очи што и се смеат , никогаш повеќе нема да го допре , прегрне , бакне. Никогаш повеќе нема биде среќна. Но секогаш постоеше тоа мало зрнце надеж , што ја исполнуваше . Се надеваше дека и овојпат трпеливоста нема да ја напушти .</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Таа никогаш порано го немаше почувствувано тоа чудно чувство што ја обвиткуваше како мека свила , секојпат кога ќе помислеше на него . Можеби беше сеуште млада да се соочи со реалноста , можеби беше неискусна и незнаеше да се справи со тоа нешто. Измешани мисли , чувства , спомени... Микс од слики и познати мелодии . Микс од љубов , страв , болка...</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Но тука секогаш остануваше нивната песна , ставена на repeat , мокра перница и по некој отпушок од цигара . А кафето и нејзиниот омилен десерт стоеја недопрени . Ко да сакаше да ја потсетуваат на него, впрочем како и се друго...</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Се започна со кафе , во тој момент толку вкусно ко да им ги спои душите со неговата миризба . А сега , толку е горчливо , ладно , безвкусно...</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">Тој беше нејзината љубов , и ќе остане.Заедно со сите спомени за него. Дури и никогаш повеќе да не го виде , да не го допре , да не го има , Таа засекогаш ќе го чува во нејзиното срце...</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333"><span style="font-size: 13px">И така... дури и од лошите краеви може да се научи нешто.Таа научи дека вистинската љубов никогаш не умира!</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Aleksis, post: 226513, member: 2736"] [CENTER]ВИСТИНСКАТА ЉУБОВ НЕ УМИРА [/CENTER] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Секој почеток има крај.Некои краеви се среќни , некои тажни , а некои пак завршуваат толку чудно и дури тогаш сфаќаме дека тие се оние најболните...[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Токму тогаш кога Таа ја бараше смислата за животот , се појави Тој. Никна во нејзиниот живот , како кокичињата во неговата градина . Го скрши мразот и и го разубави животот . Тој секогаш беше насмеан , а во себе чувствуваше тага , секогаш беше смирен , а чувствуваше лутина , секогаш беше оптимист , а знаеше дека е крај . Таа му го скрши срцето , но Тој не се откажуваше . Го повреди , но не се предаваше . Неговата љубов беше толку чиста , толку искрена , незаменлива , голема... А таа исплашена , неправедна , себична... Прогонувана од сенките на минатото се откажа , и препушти се во рацете на судбината. Уништи се што беше вистинско , и остана сама во својот свет на лаги и уцени , со сите манипулатори и нечесници , со својата болка , и борејќи се со доброто и злото . А толку многу и недостасуваше Тој. Неговата силна прегратка. Силна а нежна . Небаре Тој знаеше дека тоа е првиот и последен пат . И недостасуваше неговиот поглед . Толку далечен и расеан . Толку смирен но истовремено и разигран . Секогаш кога ќе го погледнеше имаше чувство дека неговите очи се смеат . Таа го сакаше тоа , си мислеше дека може да ги прочита сите негови мисли преку неговите очи... Неговиот мирис и доаѓаше со ветерот . Ко да сакаше да ја потсетува на него . Неговиот глас го слушаше во далечините , а неговата насмевка никогаш не ја заборави . Го мразеше денот , а ја засака ноќта. Зашто само тогаш можеше да биде со него ...во соништата. Сонуваше дека се на рингишпил , јадат шеќерна волна и бонбони , а Тој пак ги погоди сите топчиња и го освои најголемото плишано мече. Се разбира тоа веќе беше нејзино . Беше облечена во бело фустанче и не ја губеше насмевката од нејзиното лице . Тој и рече дека е многу убава...[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Утредента се одново. Мразејќи го денот , мразејќи се околу себе , талкаше по влажните улици надевајќи се дека ќе го сретне. Но и да го сретне , што ли ќе му каже? Таа немаше образ ни да го погледне...[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Единствено го сакаше дождот , зашто така никој незнаеше дека плаче.[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Плачеше заради неа . Плачеше зашто е слаба . Плачеше заради тоа што повеќе нема да ги виде тие очи што и се смеат , никогаш повеќе нема да го допре , прегрне , бакне. Никогаш повеќе нема биде среќна. Но секогаш постоеше тоа мало зрнце надеж , што ја исполнуваше . Се надеваше дека и овојпат трпеливоста нема да ја напушти .[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Таа никогаш порано го немаше почувствувано тоа чудно чувство што ја обвиткуваше како мека свила , секојпат кога ќе помислеше на него . Можеби беше сеуште млада да се соочи со реалноста , можеби беше неискусна и незнаеше да се справи со тоа нешто. Измешани мисли , чувства , спомени... Микс од слики и познати мелодии . Микс од љубов , страв , болка...[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Но тука секогаш остануваше нивната песна , ставена на repeat , мокра перница и по некој отпушок од цигара . А кафето и нејзиниот омилен десерт стоеја недопрени . Ко да сакаше да ја потсетуваат на него, впрочем како и се друго...[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Се започна со кафе , во тој момент толку вкусно ко да им ги спои душите со неговата миризба . А сега , толку е горчливо , ладно , безвкусно...[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]Тој беше нејзината љубов , и ќе остане.Заедно со сите спомени за него. Дури и никогаш повеќе да не го виде , да не го допре , да не го има , Таа засекогаш ќе го чува во нејзиното срце...[/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [LEFT][FONT=lucida grande][COLOR=#333333][SIZE=13px]И така... дури и од лошите краеви може да се научи нешто.Таа научи дека вистинската љубов никогаш не умира![/SIZE][/COLOR][/FONT][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom