Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="TheKitten" data-source="post: 225451" data-attributes="member: 623"><p>Еве мина и оваа ноќ. </p><p>Што има врска. Ниту прва, ниту последна е, знам.</p><p>Сакав да ти напишам песна, онака како некогаш. Не разбираш ти што пишувам јас. Преводот не е добар како оргиналот - секогаш ти велев.</p><p>Затоа уживаше во стиховите на мојот јазик, без да бараш објаснување. Без да те интересира за кого се.</p><p>Ама не можам да ти напишам песна.</p><p>Веќе се потрошија зборовите. Веќе е се кажано.</p><p></p><p>Понекогаш знам дека заборавив. Добро сум. Навистина сум добро. </p><p>Повеќе не сум истата што ја знаеш. Знам, и сама на себе си недостасувам. </p><p>Научив работи кои не сакам да ги знам. </p><p></p><p>Се сеќаваш ли, понекогаш, на тоа време?</p><p>Јас не. Не сакам. </p><p></p><p>Сеуште не забораваш да ми честиташ роденден. Само секоја година честитката е пократка.</p><p>Ми недостига стариот ти. Оној без денар во џебот што помина толку километри за само неколку часа.</p><p>Полесно би ми било да знам дека ме замени. Вака не знам ни дали сум постоела.</p><p></p><p>Сега си стар. Прониклив. Лесен си.</p><p>Тешко ми е да те гледам со истите очи, онака, да се гордеам со тебе.</p><p>Ги сменивме улогите. </p><p></p><p>Можеби бев само наивна, можеби ти беше истиот.</p><p>Можеби само тогаш полека гаснеше последното жарче човечност во тебе.</p><p>Можеби за миг само го распламтив. Извини што те исплашив.</p><p></p><p>Но не успеав, и жал ми е. </p><p></p><p>Никогаш не те сакав за себе. Оган со оган не се гаси.</p><p>Ти секогаш беше мојата радост. А јас знам дека мојата радост секогаш мора да е далеку од мене.</p><p>Жал ми е што сам себе се претвори во моја тага.</p><p></p><p>Чај со лимон, кутија цигари, тмурно утро.</p><p>Пораснав.</p><p></p><p>Но не и оној дел во мене кој секогаш ќе те бара.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TheKitten, post: 225451, member: 623"] Еве мина и оваа ноќ. Што има врска. Ниту прва, ниту последна е, знам. Сакав да ти напишам песна, онака како некогаш. Не разбираш ти што пишувам јас. Преводот не е добар како оргиналот - секогаш ти велев. Затоа уживаше во стиховите на мојот јазик, без да бараш објаснување. Без да те интересира за кого се. Ама не можам да ти напишам песна. Веќе се потрошија зборовите. Веќе е се кажано. Понекогаш знам дека заборавив. Добро сум. Навистина сум добро. Повеќе не сум истата што ја знаеш. Знам, и сама на себе си недостасувам. Научив работи кои не сакам да ги знам. Се сеќаваш ли, понекогаш, на тоа време? Јас не. Не сакам. Сеуште не забораваш да ми честиташ роденден. Само секоја година честитката е пократка. Ми недостига стариот ти. Оној без денар во џебот што помина толку километри за само неколку часа. Полесно би ми било да знам дека ме замени. Вака не знам ни дали сум постоела. Сега си стар. Прониклив. Лесен си. Тешко ми е да те гледам со истите очи, онака, да се гордеам со тебе. Ги сменивме улогите. Можеби бев само наивна, можеби ти беше истиот. Можеби само тогаш полека гаснеше последното жарче човечност во тебе. Можеби за миг само го распламтив. Извини што те исплашив. Но не успеав, и жал ми е. Никогаш не те сакав за себе. Оган со оган не се гаси. Ти секогаш беше мојата радост. А јас знам дека мојата радост секогаш мора да е далеку од мене. Жал ми е што сам себе се претвори во моја тага. Чај со лимон, кутија цигари, тмурно утро. Пораснав. Но не и оној дел во мене кој секогаш ќе те бара. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom