Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Redhead" data-source="post: 173193" data-attributes="member: 452"><p>Мирисот на пожолтени страници и пролетта, ме потсеќа на тебе.</p><p>На црвените коси и зелените лисја, на допирот на твојата рака.</p><p>Позајмени книги.</p><p>Позајмена надеж.</p><p>Позајмен разум.</p><p>Позајмено тело, за да те згрее додека патиш.</p><p>А на тебе ли да ти го вратам очајот, што сега не можам да го искоренам од себе?</p><p>А бесот?</p><p>Или тие се само за мене, да останат тука.</p><p>Проклет бес, ме јаде одвнатре.</p><p>Јас не знам да бидам како тебе ладна и сурова, без тронка човечност.</p><p>Уживаш да нанесуваш болка на друг.</p><p>Не сакам да те наречам со правилното име, иако не верувам дека ќе те боли.</p><p>Ми одзеде се. </p><p>Ама баш се.</p><p>Повторно не можам да сонувам.</p><p>Легнувам како трупец на преницата, оставајќи трага на безличен човек.</p><p>На гостин.</p><p>И во својата постела сум гостин.</p><p>Само така на поминување, очајно барајќи ги соништата.</p><p>Подадена рака од друг, за спас, за насмевка.</p><p>Дали да ја подадам мојата?</p><p>А што ако испадне како тебе?!</p><p>Бес, огромен бес.</p><p>Ти покажувам заби како волчица, очајно бранејќи ја и таа трошка на достоинство што ми остана.</p><p>И пак прашувам, што ако е тој како тебе?!!!!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Redhead, post: 173193, member: 452"] Мирисот на пожолтени страници и пролетта, ме потсеќа на тебе. На црвените коси и зелените лисја, на допирот на твојата рака. Позајмени книги. Позајмена надеж. Позајмен разум. Позајмено тело, за да те згрее додека патиш. А на тебе ли да ти го вратам очајот, што сега не можам да го искоренам од себе? А бесот? Или тие се само за мене, да останат тука. Проклет бес, ме јаде одвнатре. Јас не знам да бидам како тебе ладна и сурова, без тронка човечност. Уживаш да нанесуваш болка на друг. Не сакам да те наречам со правилното име, иако не верувам дека ќе те боли. Ми одзеде се. Ама баш се. Повторно не можам да сонувам. Легнувам како трупец на преницата, оставајќи трага на безличен човек. На гостин. И во својата постела сум гостин. Само така на поминување, очајно барајќи ги соништата. Подадена рака од друг, за спас, за насмевка. Дали да ја подадам мојата? А што ако испадне како тебе?! Бес, огромен бес. Ти покажувам заби како волчица, очајно бранејќи ја и таа трошка на достоинство што ми остана. И пак прашувам, што ако е тој како тебе?!!!! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom