Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 165604" data-attributes="member: 272"><p>Concluding... </p><p>вадеше. Растеретување, Болката престана. Мал бран на студ ја полази по стапалата. Си ги покри со ќебе. Ги склопи очите и потона.</p><p><em>- Кажи ми што ти е?- ја гледаше со нежен поглед.</em></p><p><em>- Ништо...</em></p><p><em> - Не е ништо... Знаеш дека можеш да ми веруваш...</em></p><p><em>- Да ти верувам??? Зарем заслужуваш?</em></p><p><em>- Знам дека бев глупак, но те молам разбери ме... Не ми е лесно...</em></p><p><em>- Ах ти ќе ми кажеш... Како можеше?</em></p><p><em>- Немој сега...Знаеш добро зошто така постапив...</em></p><p><em>- Не... не знам повеќе ништо! Не те познавам тебе!!!</em></p><p><em>- Ај ти се молам...</em></p><p><em>- Што ми се молиш.... Не значи тоа дека ако не можам да...</em></p><p>Се разбуди со јака главоболка. Срипа од креветот и се погледна во огледлото. Завојот веќе одамна и` беше изваден. Пиеше некои апчиња колку да се врати во нормалата. Цел месец труење за да си го поврати животот во нормален тек. Посегна по кутивчето. Што ако...земе повеќе? Дали сите грижи ќе престанат тука?“</p><p>Го преврте кутивчето на дланка. Се ронеше составот од внатре, истурајќи се на дланката во форма на мали тркалца. Десет. Не, петнаесет. Не, дваесет... ги броеше. Го фрли кутивчето на земја. Се замисли. Го слушаше него како дише покрај неа шепотејќи и`:</p><p>- Врати се кај мене...врати се...</p><p>И` се стркала солза по образот. Посегна со другата рака по едно тркалце. Го допре со двата прста и го подигна.</p><p>- Жал ми е но не победи. – си го слушна сопствениот глас како прекорно го затишува неговиот. Ја симна раката надоле, истурајќи ја содржината на масата.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 165604, member: 272"] Concluding... вадеше. Растеретување, Болката престана. Мал бран на студ ја полази по стапалата. Си ги покри со ќебе. Ги склопи очите и потона. [I]- Кажи ми што ти е?- ја гледаше со нежен поглед.[/I] [I]- Ништо...[/I] [I] - Не е ништо... Знаеш дека можеш да ми веруваш...[/I] [I]- Да ти верувам??? Зарем заслужуваш?[/I] [I]- Знам дека бев глупак, но те молам разбери ме... Не ми е лесно...[/I] [I]- Ах ти ќе ми кажеш... Како можеше?[/I] [I]- Немој сега...Знаеш добро зошто така постапив...[/I] [I]- Не... не знам повеќе ништо! Не те познавам тебе!!![/I] [I]- Ај ти се молам...[/I] [I]- Што ми се молиш.... Не значи тоа дека ако не можам да...[/I] Се разбуди со јака главоболка. Срипа од креветот и се погледна во огледлото. Завојот веќе одамна и` беше изваден. Пиеше некои апчиња колку да се врати во нормалата. Цел месец труење за да си го поврати животот во нормален тек. Посегна по кутивчето. Што ако...земе повеќе? Дали сите грижи ќе престанат тука?“ Го преврте кутивчето на дланка. Се ронеше составот од внатре, истурајќи се на дланката во форма на мали тркалца. Десет. Не, петнаесет. Не, дваесет... ги броеше. Го фрли кутивчето на земја. Се замисли. Го слушаше него како дише покрај неа шепотејќи и`: - Врати се кај мене...врати се... И` се стркала солза по образот. Посегна со другата рака по едно тркалце. Го допре со двата прста и го подигна. - Жал ми е но не победи. – си го слушна сопствениот глас како прекорно го затишува неговиот. Ја симна раката надоле, истурајќи ја содржината на масата. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom