Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Марија" data-source="post: 156312" data-attributes="member: 956"><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Есен е, љубов моја.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Капките дожд водат љубов со улиците, а твојот лик со широко нацртана насмевка бледнее во спомените од летото.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Залезот на сонцето, брановите на брегот, долгите вечерни прошетки, мојата глава потпрена на твоето рамо . . . купишта сеќавања со кои незнам што да правам.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Сеуште мислам дека нашата приказна можеше да биде најубава, дека сме создадени еден за друг . . . сеуште мислам на тебе.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Кога врне дожд интензитетот на копнежот ме совладува и целосно се предавам на соновите и желбите.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Сакам да ме бакнуваш за добро утро, да ме прегрнуваш на крајот на денот, да ме држиш за рака неуморно . . .</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Така како што некогаш правеше.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Сакам повотрно да се чувствувам заштитена и безбедна, најчувана, најпосакувана . ..</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000"> Сакам да сум причина за твојата среќа, сакам да сум прибежиште во кое секогаш наоѓаш одмор, љубов и спокој.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Сакам мојата прегратка да е твое место за воздивнување, за бегање од светот.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Сакам заедно да го дочекаме наредното лето. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Но, ... есен е, љубов моја. </span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">И тебе те нема. Лутам сама низ нашите улици, ги оживувам старите моменти, чекорам на местата на кои некогаш заедно минувавме, ја барам твојата близина низ заборавот, но наоѓам само празнина и плачам.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Плачам од болка, лутина, тага, бес, љубов и горчина. ..</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Најпосле, добро што е есен.</span></span></span></p><p><span style="font-family: 'georgia'"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #000000">Исто како да не плачам, исто како капките дожд да се слеваат по моето лице.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Марија, post: 156312, member: 956"] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Есен е, љубов моја.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Капките дожд водат љубов со улиците, а твојот лик со широко нацртана насмевка бледнее во спомените од летото.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Залезот на сонцето, брановите на брегот, долгите вечерни прошетки, мојата глава потпрена на твоето рамо . . . купишта сеќавања со кои незнам што да правам.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Сеуште мислам дека нашата приказна можеше да биде најубава, дека сме создадени еден за друг . . . сеуште мислам на тебе.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Кога врне дожд интензитетот на копнежот ме совладува и целосно се предавам на соновите и желбите.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Сакам да ме бакнуваш за добро утро, да ме прегрнуваш на крајот на денот, да ме држиш за рака неуморно . . .[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Така како што некогаш правеше.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Сакам повотрно да се чувствувам заштитена и безбедна, најчувана, најпосакувана . ..[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000] Сакам да сум причина за твојата среќа, сакам да сум прибежиште во кое секогаш наоѓаш одмор, љубов и спокој.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Сакам мојата прегратка да е твое место за воздивнување, за бегање од светот.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Сакам заедно да го дочекаме наредното лето. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Но, ... есен е, љубов моја. [/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]И тебе те нема. Лутам сама низ нашите улици, ги оживувам старите моменти, чекорам на местата на кои некогаш заедно минувавме, ја барам твојата близина низ заборавот, но наоѓам само празнина и плачам.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Плачам од болка, лутина, тага, бес, љубов и горчина. ..[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Најпосле, добро што е есен.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=georgia][SIZE=4][COLOR=#000000]Исто како да не плачам, исто како капките дожд да се слеваат по моето лице.[/COLOR][/SIZE][/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom