Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Redhead" data-source="post: 137544" data-attributes="member: 452"><p style="text-align: left">Сакам да ти кажам толку многу работи, иако знам дека тоа нема да промени нешто. Помина некое време, а јас не сум мрднала од мртва точка. Дали знаеш како е да тапкаш во место, обидувајќи се да си ги вратиш соништата, и способноста да сонуваш? Да пробаш да си ја вратиш надежта? Довербата во луѓето? Не верувам дека знаеш, зошто никогаш не си ги ни имал. Суров, суров човек си. Кој знае како е да си во твоја кожа. Без способност да сакаш, постојано со сомнежи, очекувајќи го најлошото од луѓето. А верувам дека не би сакала да знам. Се чудам каде ми отиде и таа храброст што ја имав, да ризикувам па и да се разочарам. Деновите си поминуваат, а јас се уште парализирана од страв. Можеби таму и мене ме чека нешто, но како да се осмелам да посегнам по тоа? Се чувствувам како бледа копија на тоа што бев, можеби малку наивна но дефинитивно посреќна. Знам дека имам се уште чувства кон тебе, ама поинакви од тие што мислиш. Те сожалувам. Најлошо што можеш да направиш на некого е да го сожалуваш, тоа го знам, ама сепак..... Не сум совршена и не сакам да бидам, сакам само пак да можам да сонувам. </p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Redhead, post: 137544, member: 452"] [LEFT]Сакам да ти кажам толку многу работи, иако знам дека тоа нема да промени нешто. Помина некое време, а јас не сум мрднала од мртва точка. Дали знаеш како е да тапкаш во место, обидувајќи се да си ги вратиш соништата, и способноста да сонуваш? Да пробаш да си ја вратиш надежта? Довербата во луѓето? Не верувам дека знаеш, зошто никогаш не си ги ни имал. Суров, суров човек си. Кој знае како е да си во твоја кожа. Без способност да сакаш, постојано со сомнежи, очекувајќи го најлошото од луѓето. А верувам дека не би сакала да знам. Се чудам каде ми отиде и таа храброст што ја имав, да ризикувам па и да се разочарам. Деновите си поминуваат, а јас се уште парализирана од страв. Можеби таму и мене ме чека нешто, но како да се осмелам да посегнам по тоа? Се чувствувам како бледа копија на тоа што бев, можеби малку наивна но дефинитивно посреќна. Знам дека имам се уште чувства кон тебе, ама поинакви од тие што мислиш. Те сожалувам. Најлошо што можеш да направиш на некого е да го сожалуваш, тоа го знам, ама сепак..... Не сум совршена и не сакам да бидам, сакам само пак да можам да сонувам. [/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Интимна (исповедна) проза
На врв
Bottom