Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Интернет тролови
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 280200" data-attributes="member: 621"><p>Мојата перцепција вели дека поимот „Трол“ и сите изведенки од него како „тролање“, „тролнат“ и сл. се многу погрешно разбрани од причина што во секој дом има интернет. Не е бре компјутер за секој камо ли па интернет, ама ај. Ако на времето тролање беше некој да убедува 20 луѓе дека е дојденец од иднината и да биде тоа интересно кога некој „паметен captain obvious“ ќе дојде да му мудрува дека он трескал глупости и да си ги покажува знаењата од квантна физика и да докажува дека е тоа невозможно, па до тролање од типот на пишување еден ист одговор од 200 души или пак некој побарал да ја фотошопираат другарка му и следи тролање со фотошопирање на се` што не е другарка му и сл. денес под „трол“ се подразбира личност што ве извадила од контакт затоа што ви се сконтрала на некоја тема, ви пишале со малу сарказам и одма тој е убер хејтер и тежок трол, некое 13 годишно дете пишало латиница и е одма трол. Тоа ти е, модерни времиња - модерни сфаќања.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 280200, member: 621"] Мојата перцепција вели дека поимот „Трол“ и сите изведенки од него како „тролање“, „тролнат“ и сл. се многу погрешно разбрани од причина што во секој дом има интернет. Не е бре компјутер за секој камо ли па интернет, ама ај. Ако на времето тролање беше некој да убедува 20 луѓе дека е дојденец од иднината и да биде тоа интересно кога некој „паметен captain obvious“ ќе дојде да му мудрува дека он трескал глупости и да си ги покажува знаењата од квантна физика и да докажува дека е тоа невозможно, па до тролање од типот на пишување еден ист одговор од 200 души или пак некој побарал да ја фотошопираат другарка му и следи тролање со фотошопирање на се` што не е другарка му и сл. денес под „трол“ се подразбира личност што ве извадила од контакт затоа што ви се сконтрала на некоја тема, ви пишале со малу сарказам и одма тој е убер хејтер и тежок трол, некое 13 годишно дете пишало латиница и е одма трол. Тоа ти е, модерни времиња - модерни сфаќања. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Наука и техника
Интернет тролови
На врв
Bottom