Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Извадоци од книги
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 322425" data-attributes="member: 266"><p>Глеј ги само овие напред. Имаат грижи, ги бројат милјите, мислат каде ќе преспијат вечер, колку пари им треба за бензин, какво ќе биде времето, како ќе стигнат таму - а и онака ќе стигнат таму, сфаќаш. Но тие мораат да се секираат и да го изневеруваат времето со лажна брзаница, зашто инаку нивните вознемирени и мизерни души нема да се смират освен ако не се закачат за утврдената и докажана грижа, и кога еднаш ќе ја пронајдат прават такви изрази на лицето кои покажуваат дека тоа им одговара и дека ќе продолжат да живеат со неа, а тоа е, како што гледаш, несреќа, и цело време грижите лебдеат околу нив, се повеќе и повеќе, а тие го знаат тоа, знаат дека на нивните грижи им нема крај. - Џек Керуак, <em>На Пат</em></p><p></p><p>Нашите парталави куфери пак беа натрупани врз плочникот; не чекаше уште подолг пат. Но не е битно, патот е живот. - Џек Керуак, <em>На Пат</em></p><p></p><p>"Не умираш доволно за да плачеш." Се што кажував беше нож што сам си го заривав во себе. Се што потајно сум собирал против брат ми сега излегуваше од мене: колку бев згрозен, каква гнасотија откривав во длабочините на својата нечиста психа. - Џек Керуак, <em>На Пат</em></p><p></p><p>Додека таксиот не возеше по мрачниот булевар Аламеда по кој пешачев многу изгубени ноќи во изминатите месеци на летото, пеев, јачев, се хранев со ѕвезди и ги цедев соковите од своето срце, капка по капка на врелиот асфалт, Дин ненадејно ни се прилепи одзади со украдениот кабриолет и почна да свири, да навалува на нас и да вреска. - Џек Керуак, <em>На Пат</em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 322425, member: 266"] Глеј ги само овие напред. Имаат грижи, ги бројат милјите, мислат каде ќе преспијат вечер, колку пари им треба за бензин, какво ќе биде времето, како ќе стигнат таму - а и онака ќе стигнат таму, сфаќаш. Но тие мораат да се секираат и да го изневеруваат времето со лажна брзаница, зашто инаку нивните вознемирени и мизерни души нема да се смират освен ако не се закачат за утврдената и докажана грижа, и кога еднаш ќе ја пронајдат прават такви изрази на лицето кои покажуваат дека тоа им одговара и дека ќе продолжат да живеат со неа, а тоа е, како што гледаш, несреќа, и цело време грижите лебдеат околу нив, се повеќе и повеќе, а тие го знаат тоа, знаат дека на нивните грижи им нема крај. - Џек Керуак, [I]На Пат[/I] Нашите парталави куфери пак беа натрупани врз плочникот; не чекаше уште подолг пат. Но не е битно, патот е живот. - Џек Керуак, [I]На Пат[/I] "Не умираш доволно за да плачеш." Се што кажував беше нож што сам си го заривав во себе. Се што потајно сум собирал против брат ми сега излегуваше од мене: колку бев згрозен, каква гнасотија откривав во длабочините на својата нечиста психа. - Џек Керуак, [I]На Пат[/I] Додека таксиот не возеше по мрачниот булевар Аламеда по кој пешачев многу изгубени ноќи во изминатите месеци на летото, пеев, јачев, се хранев со ѕвезди и ги цедев соковите од своето срце, капка по капка на врелиот асфалт, Дин ненадејно ни се прилепи одзади со украдениот кабриолет и почна да свири, да навалува на нас и да вреска. - Џек Керуак, [I]На Пат[/I] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Извадоци од книги
На врв
Bottom