Зика вирус

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Русија го оптужила Бил Гејтс за произведување на Зика вирусот како биолошко оружје кој се шири со помош на генетски модифицирани комарци.
Наводно уште во 2010 година, фондацијата на Бил и Мелинда Гејтс, стипендирала австралиски научници да ослободат генетски модофицирани комарци заразени со бактерија и уште тогаш Бил изјавил дека негова цел е депопулација на светот.
Вирусов може да достигне пандемски размери....Ако е вистина, срамота за најбогатиот човек на светот(facepalm)

• Ми се допаѓа
Реакции: Loner

EmilijaS

Староседелец
20 јануари 2016
65
39
1,028
28
Јас читав дека вирусов овој период во ударните држави секогаш бил присутен и дека нема многу шанси за да се појави кај нас?
Како и да е, јас мислам дека е можно од прости причини шо и јас знам за таа негова изјава за депопулација на светот. Нема да речам „срам да му е“ зошто да не беше тој, ќе беше некој друг. :^)
А кај има подетални информации за ова обвинување зошто немав прочитано, некоја страна, вест, од каде прочита ако можи да ѕирнам?

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Јас читав дека вирусов овој период во ударните држави секогаш бил присутен и дека нема многу шанси за да се појави кај нас?
Како и да е, јас мислам дека е можно од прости причини шо и јас знам за таа негова изјава за депопулација на светот. Нема да речам „срам да му е“ зошто да не беше тој, ќе беше некој друг. :^)
А кај има подетални информации за ова обвинување зошто немав прочитано, некоја страна, вест, од каде прочита ако можи да ѕирнам?
Богами да си кажам , мене ми е страв, најава има дека со доаѓањето на пролетта и летото ќе има најезда од овие комарци, нарочито во јужниот дел на Европа, вирусот го имало во Хрватска, Словенија идр. градови. Симтоматично е што 9 мес.пред да се појави вирусот, во Индија веќе имало донесено вакцина.
Не ми текнува каде точно прочитав, но има на многу сајтови, а за извештајот од Кремљ каде се обвинува Бил Гејтс, го читав на еден српски сајт.

misterija

Член со 30 казнени поени
27 јануари 2016
732
614
103
Зика вирусот не му пречи на карневалот во Рио, започна со вртоглава продажба и побарувачка на крем против комарци:)