Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Географија
Земјотреси
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 247619" data-attributes="member: 2740"><p>Порано имав читано една книга во врска со земјотресот во Скопје " По трагата на минутите на смртта " па место предговор има нешто што сакам да го споделам тука...</p><p style="text-align: center"><strong>КРВ, СМРТ И НАДЕЖ</strong></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Крв ми капе од душата</p> <p style="text-align: center">за тоа мачење човешко.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Ако не си ми брат</p> <p style="text-align: center">ти што те смачка домот твој во кого своја пот си вградил</p> <p style="text-align: center">ти си ми свој!</p> <p style="text-align: center">По исти улици сме врвеле низ животниот пат</p> <p style="text-align: center">од исти дрвја во есен на нас тажни лисја паѓале.</p> <p style="text-align: center">А сега саде урнатини</p> <p style="text-align: center">и мноштво гробје</p> <p style="text-align: center">наместо весели прозорци распеани.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Ако не си ми син</p> <p style="text-align: center">ти малечок</p> <p style="text-align: center">што без крик и плач умре</p> <p style="text-align: center">во мајчина прегратка или мајка не стигна до тебе</p> <p style="text-align: center">зошто ја спречи столбот,</p> <p style="text-align: center">ти си мој малечок.</p> <p style="text-align: center">Без теме и смеата е штура</p> <p style="text-align: center">што ме задушува.</p> <p style="text-align: center">Секогаш ќе недостигаш!</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Ти мајко што си мајка, а немаш деца</p> <p style="text-align: center">ти татко што само така се викаш</p> <p style="text-align: center">а немаш кого да водиш за рака.</p> <p style="text-align: center">Ти бабо и дедо што најблиската рожба ви ја снема</p> <p style="text-align: center">и сал еден писок и врисок ви остана за спомен.</p> <p style="text-align: center">О само кога би можело да се врати време!</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Но не-нема ништо</p> <p style="text-align: center">никому одмазда нема</p> <p style="text-align: center">сал во нас тап грч и бол</p> <p style="text-align: center">и ужас стегнат меѓу заби.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Крај срушени куќи</p> <p style="text-align: center">играчки од деца</p> <p style="text-align: center">смачкани кукли и искинати книги</p> <p style="text-align: center">о, смилете се и скриете ги</p> <p style="text-align: center">тие кондурки и детскиот клавир.</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center">Но, стој застани</p> <p style="text-align: center">ова празно утро ќе биде твојот нов дом</p> <p style="text-align: center">што заедно со солзи ќе го изградиме!</p> <p style="text-align: center"></p> <p style="text-align: center"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 247619, member: 2740"] Порано имав читано една книга во врска со земјотресот во Скопје " По трагата на минутите на смртта " па место предговор има нешто што сакам да го споделам тука... [CENTER][B]КРВ, СМРТ И НАДЕЖ[/B][/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Крв ми капе од душата[/CENTER] [CENTER]за тоа мачење човешко.[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Ако не си ми брат[/CENTER] [CENTER]ти што те смачка домот твој во кого своја пот си вградил[/CENTER] [CENTER]ти си ми свој![/CENTER] [CENTER]По исти улици сме врвеле низ животниот пат[/CENTER] [CENTER]од исти дрвја во есен на нас тажни лисја паѓале.[/CENTER] [CENTER]А сега саде урнатини[/CENTER] [CENTER]и мноштво гробје[/CENTER] [CENTER]наместо весели прозорци распеани.[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Ако не си ми син[/CENTER] [CENTER]ти малечок[/CENTER] [CENTER]што без крик и плач умре[/CENTER] [CENTER]во мајчина прегратка или мајка не стигна до тебе[/CENTER] [CENTER]зошто ја спречи столбот,[/CENTER] [CENTER]ти си мој малечок.[/CENTER] [CENTER]Без теме и смеата е штура[/CENTER] [CENTER]што ме задушува.[/CENTER] [CENTER]Секогаш ќе недостигаш![/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Ти мајко што си мајка, а немаш деца[/CENTER] [CENTER]ти татко што само така се викаш[/CENTER] [CENTER]а немаш кого да водиш за рака.[/CENTER] [CENTER]Ти бабо и дедо што најблиската рожба ви ја снема[/CENTER] [CENTER]и сал еден писок и врисок ви остана за спомен.[/CENTER] [CENTER]О само кога би можело да се врати време![/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Но не-нема ништо[/CENTER] [CENTER]никому одмазда нема[/CENTER] [CENTER]сал во нас тап грч и бол[/CENTER] [CENTER]и ужас стегнат меѓу заби.[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Крај срушени куќи[/CENTER] [CENTER]играчки од деца[/CENTER] [CENTER]смачкани кукли и искинати книги[/CENTER] [CENTER]о, смилете се и скриете ги[/CENTER] [CENTER]тие кондурки и детскиот клавир.[/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER]Но, стој застани[/CENTER] [CENTER]ова празно утро ќе биде твојот нов дом[/CENTER] [CENTER]што заедно со солзи ќе го изградиме![/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [CENTER] [/CENTER] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Географија
Земјотреси
На врв
Bottom