Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 309829" data-attributes="member: 67"><p>Најобичен стомачен вирус беше, дехидрира се разбира, откако сѐ исповрати. Таков си беше кога беше помал, не го фаќаше често, не го држеше многу, но едно повраќање и дехидрираше одма. Го доев до година и пол, млеко кравско не сакаше многу, мислам дека многу бргу престанав да го молам да пие. Не пие ни ден денес, освен понекогаш чоколадно млеко, знам дека не е сјајно тоа, но ете, го сака и го пие. Друго од млечни производи ништо. Ни сирење ни јогурт, ни павлака, ни кашкавал. Не им поднесува ни мирис ни вкус. Овошје - лубеница, јаболко, јагоди, мандарини, лимон (и тоа така го јаде, не знам како не му е кисело, лимонада не сака воопшто), зеленчук - грашок, спанаќ, краставица, зелка, моркови, цвекло, пченка и тоа не сварени, не ни обарени, освен пченката и грашокот оти мене ми е страв да му ги давам необарени да ги јаде, инаку и нив би ги јадел така. Грав - со молење и многу многу ретко успешно, леќа, боранија, тиквички ни под разно, компири порано јадеше многу, сега само сварени и со малку сол. Чипси и грицки јаде секој ден, знам дека не е тоа во ред, па гледам барем количински да е минимално, пица, хамбургер исто си сака многу, ама и тоа во месецот јаде понекогаш еднаш или два пати, а многу често и ич. Манџи, чорби, супи, онакви традиционални демек наши јадења, минимално, повеќе не одошто да. Риба обожава. итн итн.</p><p></p><p>едит - пилешко, сардина, туна да, паштета, салама да, но не секој ден и не во секој оброк. Кечап - многу. Мајонез не. Сенф понекогаш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 309829, member: 67"] Најобичен стомачен вирус беше, дехидрира се разбира, откако сѐ исповрати. Таков си беше кога беше помал, не го фаќаше често, не го држеше многу, но едно повраќање и дехидрираше одма. Го доев до година и пол, млеко кравско не сакаше многу, мислам дека многу бргу престанав да го молам да пие. Не пие ни ден денес, освен понекогаш чоколадно млеко, знам дека не е сјајно тоа, но ете, го сака и го пие. Друго од млечни производи ништо. Ни сирење ни јогурт, ни павлака, ни кашкавал. Не им поднесува ни мирис ни вкус. Овошје - лубеница, јаболко, јагоди, мандарини, лимон (и тоа така го јаде, не знам како не му е кисело, лимонада не сака воопшто), зеленчук - грашок, спанаќ, краставица, зелка, моркови, цвекло, пченка и тоа не сварени, не ни обарени, освен пченката и грашокот оти мене ми е страв да му ги давам необарени да ги јаде, инаку и нив би ги јадел така. Грав - со молење и многу многу ретко успешно, леќа, боранија, тиквички ни под разно, компири порано јадеше многу, сега само сварени и со малку сол. Чипси и грицки јаде секој ден, знам дека не е тоа во ред, па гледам барем количински да е минимално, пица, хамбургер исто си сака многу, ама и тоа во месецот јаде понекогаш еднаш или два пати, а многу често и ич. Манџи, чорби, супи, онакви традиционални демек наши јадења, минимално, повеќе не одошто да. Риба обожава. итн итн. едит - пилешко, сардина, туна да, паштета, салама да, но не секој ден и не во секој оброк. Кечап - многу. Мајонез не. Сенф понекогаш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
На врв
Bottom