Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 309633" data-attributes="member: 1867"><p>Не, не... те молам не, значи преку глава ми е од тоа дека веганите си даваат значење со самото припаѓање на таа група и сето останато што си го навел.</p><p>Барем веганите кои јас ги познавам не се такви, иако сметам дека има многу помодарци кои дури и лажно се представуваат како такви.</p><p>Вистинскиот веган се грижи за своето здравје и за здравјето на блиските или ги сака животните или не го одобрува насилството или сето тоа или нешто слично на сето ова. Секој веган чувствува потреба од тоа да ја раскаже својата приказна и да сподели искуства бидејки открил нешто добро, открил лек за својата болест... а сето тоа ни е толку блиску, пред нос ни е, а луѓето како по некое правило баш тоа што им е пред нос тоа не го гледаат.</p><p></p><p>Веганството не е само начин на исхрана, не е мода, не е припадност во некоја група...</p><p>Веганството е начин на живот. Веганството е борба за подобар свет. Веганството е борба против насилството врз животните. Веганството е борба против болестите. Веганството е порба против злоупотребата од страна на компаниите.Веганството е борба против злоупотреба на природата. Веганството е борба за спас на животот...</p><p>И така треба и да остане.</p><p></p><p></p><p>Повеќе не одговарам на прашања од овој тип, бидејки само се вртиме во круг. Нити јас ке придонесам твоето мислење да се смени, ниту пак ти ке го промениш моето. </p><p>Од овој момент ке престанам да аргументирам, мислам дека доволно информации од моја страна беа споделени, а ако некој сака да дознае повеке, да научи, да се информира и сл. тука сум.</p><p>поздрав</p><p></p><p></p><p>Другарче не се нервирај толку, битно е дека ти знаеш и си одбрал добар пат, добро е што сакаш и другите да знаат, но не се потребни сите тие навреди од твоја страна. Туку дај кажи како се правеа тие вкусните бомбици од мелен лен и сусам (превкусни беа).</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 309633, member: 1867"] Не, не... те молам не, значи преку глава ми е од тоа дека веганите си даваат значење со самото припаѓање на таа група и сето останато што си го навел. Барем веганите кои јас ги познавам не се такви, иако сметам дека има многу помодарци кои дури и лажно се представуваат како такви. Вистинскиот веган се грижи за своето здравје и за здравјето на блиските или ги сака животните или не го одобрува насилството или сето тоа или нешто слично на сето ова. Секој веган чувствува потреба од тоа да ја раскаже својата приказна и да сподели искуства бидејки открил нешто добро, открил лек за својата болест... а сето тоа ни е толку блиску, пред нос ни е, а луѓето како по некое правило баш тоа што им е пред нос тоа не го гледаат. Веганството не е само начин на исхрана, не е мода, не е припадност во некоја група... Веганството е начин на живот. Веганството е борба за подобар свет. Веганството е борба против насилството врз животните. Веганството е борба против болестите. Веганството е порба против злоупотребата од страна на компаниите.Веганството е борба против злоупотреба на природата. Веганството е борба за спас на животот... И така треба и да остане. Повеќе не одговарам на прашања од овој тип, бидејки само се вртиме во круг. Нити јас ке придонесам твоето мислење да се смени, ниту пак ти ке го промениш моето. Од овој момент ке престанам да аргументирам, мислам дека доволно информации од моја страна беа споделени, а ако некој сака да дознае повеке, да научи, да се информира и сл. тука сум. поздрав Другарче не се нервирај толку, битно е дека ти знаеш и си одбрал добар пат, добро е што сакаш и другите да знаат, но не се потребни сите тие навреди од твоја страна. Туку дај кажи како се правеа тие вкусните бомбици од мелен лен и сусам (превкусни беа). [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
На врв
Bottom