Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 309327" data-attributes="member: 1867"><p>Секако дека не се само веганите долговечни, треба да сум луда тоа да го тврдам.</p><p>Но ако на телото му е неопходно месото, тогаш овие луге би требало одамна да се починати.</p><p>А за племенските заедници... доколку се коментира за таквиот начин на живот, тогаш треба да ссе опфатат многу аспекти, не само храната. Голем дел од истите јадат живо месо или сушено месо. Можеби билките не ги користат како главни оброци, но целото нивно постоење е директно поврзано со нив бидејки од нив прават лековити напивки кои ги содржат сите нивни позитивни својства и како голем плус во таквите напивки состојките се добро избалансирани и со голема концентрација. Секојдневно се извршуваат релиозни ритуали во кои голема улога имаат билките кои пред се се користат за прочистување на душата и спојување со боговите. Така да не постои ниту едно племе кое не консумира билки.</p><p>Зошто тие во племињата не користат животинско месо за правење на лековити напивки, облоги и сл? </p><p>Јас ке ти одговорам. затоа што нема ништо лековито во нив.</p><p>Уште еднаш ке кажам. за здрав и долг живот не е пресудна единствено храната која ја јадеме. Многу побитни од храната се изложеноста на сонце, квалитетниот сон, квалитетот на водата која ја пиеме, хигиената, физичката активност и добрата психичка состојба. </p><p>Можеме да набројуваме безброј примери од примитивни племенски заееници, луге од село итн. Но ајде да се погледнеме ние денес. Каде ние живееме, колку чист воздух дишеме, колку квалитетно спиеме, колку време поминуваме на сонце, колку сме физички активни и колку сме смирени и среќни? </p><p>На сето тоа кога ке ја додадеме и нездравата исхрана го добиваме резултатот кој веке го имаме. Од година во година заболените од рак се се повеке и повеке, (да не ги набројувам сите болести по ред) а медицината е демек се по напредна, нели животот ни е олеснат, кон тоа се стремеше науката...</p><p></p><p>Зошто ја отворив оваа тема? За да ви покажам уште еден начин на кој можете да си го подобрите квалитетот на животот, ништо повеке.</p><p>Јас лично си го подобрив здравјето на овој начин, на моите деца исто, познавам луѓе кои го направиле истото, читам за такви други луѓе...</p><p></p><p>Како тогаш луге кои биле заболени од рак или други тешки болести, се излечиле единствено со промена на исхраната за неколку месеци, а притоа не користеле никакви лекарства?</p><p>Зошто баш недостатокот од животинска храна придонесува да се повлече болеста и организмот да се регенерира?</p><p></p><p></p><p>И алкохолот и цигарите се од растително потекло. Не сум слушнала за ракија од крв од свиња и цигара од телешки бут.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 309327, member: 1867"] Секако дека не се само веганите долговечни, треба да сум луда тоа да го тврдам. Но ако на телото му е неопходно месото, тогаш овие луге би требало одамна да се починати. А за племенските заедници... доколку се коментира за таквиот начин на живот, тогаш треба да ссе опфатат многу аспекти, не само храната. Голем дел од истите јадат живо месо или сушено месо. Можеби билките не ги користат како главни оброци, но целото нивно постоење е директно поврзано со нив бидејки од нив прават лековити напивки кои ги содржат сите нивни позитивни својства и како голем плус во таквите напивки состојките се добро избалансирани и со голема концентрација. Секојдневно се извршуваат релиозни ритуали во кои голема улога имаат билките кои пред се се користат за прочистување на душата и спојување со боговите. Така да не постои ниту едно племе кое не консумира билки. Зошто тие во племињата не користат животинско месо за правење на лековити напивки, облоги и сл? Јас ке ти одговорам. затоа што нема ништо лековито во нив. Уште еднаш ке кажам. за здрав и долг живот не е пресудна единствено храната која ја јадеме. Многу побитни од храната се изложеноста на сонце, квалитетниот сон, квалитетот на водата која ја пиеме, хигиената, физичката активност и добрата психичка состојба. Можеме да набројуваме безброј примери од примитивни племенски заееници, луге од село итн. Но ајде да се погледнеме ние денес. Каде ние живееме, колку чист воздух дишеме, колку квалитетно спиеме, колку време поминуваме на сонце, колку сме физички активни и колку сме смирени и среќни? На сето тоа кога ке ја додадеме и нездравата исхрана го добиваме резултатот кој веке го имаме. Од година во година заболените од рак се се повеке и повеке, (да не ги набројувам сите болести по ред) а медицината е демек се по напредна, нели животот ни е олеснат, кон тоа се стремеше науката... Зошто ја отворив оваа тема? За да ви покажам уште еден начин на кој можете да си го подобрите квалитетот на животот, ништо повеке. Јас лично си го подобрив здравјето на овој начин, на моите деца исто, познавам луѓе кои го направиле истото, читам за такви други луѓе... Како тогаш луге кои биле заболени од рак или други тешки болести, се излечиле единствено со промена на исхраната за неколку месеци, а притоа не користеле никакви лекарства? Зошто баш недостатокот од животинска храна придонесува да се повлече болеста и организмот да се регенерира? И алкохолот и цигарите се од растително потекло. Не сум слушнала за ракија од крв од свиња и цигара од телешки бут. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
На врв
Bottom