Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Trajche" data-source="post: 309069" data-attributes="member: 50"><p>Граница од 30 грама дневен протеин ако збориме за деца така? </p><p>Протеините од кравјето млеко не ни ги сметаме, млекото ти е масти и ако содржи барем млеко (денешниве млека се 80% вода) има калциум во него. Се што е во големи количини е штетно, но мене една чаша 250 мл не ми менува ништо, од оризово млеко на Виталија.</p><p>Децата ги посетуваат болниците зошто јадат, салами, маргарин, паштети, грицки, пржени компири, кифлички и тн...</p><p></p><p></p><p></p><p></p><p></p><p>Се сложувам дека поголемата маса на луѓе јадат премногу количински и како што рековте не богата со хранливи нутритивни вредности, подобри да се изеде 500 грама грашок или леќа не е исто со 500 грама леб или ајвар.</p><p>Чипсовите, грицките телото ги посакува кај луѓето кои не појадуваат и немат внесено доволно протеини, хидрати и здрави масти со кои ќе го нахранат мозокот, ако ги немаме внесено дневните количини мозокот алармира дека му требаат масти и не тера да јадеме „џанк фуд„ за да си складира мастно ткиво во телото, во случај ако не внесеме тој да може да си црпи од резервите.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Trajche, post: 309069, member: 50"] Граница од 30 грама дневен протеин ако збориме за деца така? Протеините од кравјето млеко не ни ги сметаме, млекото ти е масти и ако содржи барем млеко (денешниве млека се 80% вода) има калциум во него. Се што е во големи количини е штетно, но мене една чаша 250 мл не ми менува ништо, од оризово млеко на Виталија. Децата ги посетуваат болниците зошто јадат, салами, маргарин, паштети, грицки, пржени компири, кифлички и тн... Се сложувам дека поголемата маса на луѓе јадат премногу количински и како што рековте не богата со хранливи нутритивни вредности, подобри да се изеде 500 грама грашок или леќа не е исто со 500 грама леб или ајвар. Чипсовите, грицките телото ги посакува кај луѓето кои не појадуваат и немат внесено доволно протеини, хидрати и здрави масти со кои ќе го нахранат мозокот, ако ги немаме внесено дневните количини мозокот алармира дека му требаат масти и не тера да јадеме „џанк фуд„ за да си складира мастно ткиво во телото, во случај ако не внесеме тој да може да си црпи од резервите. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Заблудата околу протеините
На врв
Bottom