Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Живот без факултет
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 345185" data-attributes="member: 1867"><p>А да размислуваат во правец - која професија ја сакаат и за која професија имаат способност да ја работат????</p><p>Баш поради тоа што сите се запишуваат на факултети кои што подоцна можат да им обезбедат добро платено работно место или брзо вработување, подоцна истите се покажуваат како нестручен кадар, изложени се на огромен стрес, не се среќни на своето работно место, нивната психичка состојба влијае на останатите членови од нивното семејство и тн.</p><p></p><p>Мене не ми е јасно како може да си потрошите огромен дел од животот и тоа најубавиот дел - младоста, за учење на нешто кое можеби и не ве интересира, не го сакате, ама ке ви донесе работа и пари... Исто му доаѓа како да се проституираш, само што во овој случај не си го ,,продаваш,, телото, туку интелектот и душата, а најмногу од се времето кое никако не можеш да го надоместиш.</p><p>... а уште понејасно ми е како можете да се нафатите на трошење на остатокот од животот осудувајки се себеси на работа на работно место кое не го сакате, кое не ве прави среќни...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 345185, member: 1867"] А да размислуваат во правец - која професија ја сакаат и за која професија имаат способност да ја работат???? Баш поради тоа што сите се запишуваат на факултети кои што подоцна можат да им обезбедат добро платено работно место или брзо вработување, подоцна истите се покажуваат како нестручен кадар, изложени се на огромен стрес, не се среќни на своето работно место, нивната психичка состојба влијае на останатите членови од нивното семејство и тн. Мене не ми е јасно како може да си потрошите огромен дел од животот и тоа најубавиот дел - младоста, за учење на нешто кое можеби и не ве интересира, не го сакате, ама ке ви донесе работа и пари... Исто му доаѓа како да се проституираш, само што во овој случај не си го ,,продаваш,, телото, туку интелектот и душата, а најмногу од се времето кое никако не можеш да го надоместиш. ... а уште понејасно ми е како можете да се нафатите на трошење на остатокот од животот осудувајки се себеси на работа на работно место кое не го сакате, кое не ве прави среќни... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Живот без факултет
На врв
Bottom