Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Живот без факултет
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="LadyInPink" data-source="post: 121471" data-attributes="member: 153"><p>Очегледно е дека многумина очекуваат од клупа во фотелја да скокнат. </p><p>Има и такви случаи, не дека нема, ама поретки се. </p><p>Завршил економски и седел дома, станал доктор на науки и седел дома... Е дипломата не оди од врата до врата и не вика дај те на овој што учеше работа, туку тоа треба тој што учел да почне да го прави. </p><p>Моја другарка заврши правен и работеше кај извршител за минимални 5000ден. месечно. По година-две, ете ја вработена во суд. </p><p>Братучедка ми заврши економски. Работеше во една фирма, земаше солидни 20000ден. ама на госпоѓицата тешка и била работата, па даде отказ. Сега седи дома, да, ама најде работа соодветна на образованието. А тоа дека не и се работеше е веќе лична работа.</p><p>А без диплома? Со средно цел живот ќе се влечкаш за тие 5000-6000 и криво ќе ти е зашто некој поглуп од тебе ти командува. Нема да имаш никогаш можност да напреднеш и ќе стоиш во место.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="LadyInPink, post: 121471, member: 153"] Очегледно е дека многумина очекуваат од клупа во фотелја да скокнат. Има и такви случаи, не дека нема, ама поретки се. Завршил економски и седел дома, станал доктор на науки и седел дома... Е дипломата не оди од врата до врата и не вика дај те на овој што учеше работа, туку тоа треба тој што учел да почне да го прави. Моја другарка заврши правен и работеше кај извршител за минимални 5000ден. месечно. По година-две, ете ја вработена во суд. Братучедка ми заврши економски. Работеше во една фирма, земаше солидни 20000ден. ама на госпоѓицата тешка и била работата, па даде отказ. Сега седи дома, да, ама најде работа соодветна на образованието. А тоа дека не и се работеше е веќе лична работа. А без диплома? Со средно цел живот ќе се влечкаш за тие 5000-6000 и криво ќе ти е зашто некој поглуп од тебе ти командува. Нема да имаш никогаш можност да напреднеш и ќе стоиш во место. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Живот без факултет
На врв
Bottom