Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Ефектот на казната
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="malo" data-source="post: 337256" data-attributes="member: 1867"><p>Stvarno si nerazbirliv, no jas znam shto sakash da kazesh, za razlika od ostanatute na forumot umeam da te citam... no ne se soglasuvam, vsushnost, ne deka ne se soglasuvam, tuku mislam deka malku povrshno si ja nacnal temata. Ne stanuva zbor za vladi i zakoni, tuku za promenata na svesta na globalno nivo. Ako vekje se fakjame sza zakonite, pak ne e toa do vladata tuku do priznaenite covekovi prava mozebi i tie nametnuvaat pogolem del od granicite vo koi mozat da se protegaat zakonite. Znam deka si gneven na opshtestvoto i go obvinuvash za se, istoto i jas go pravam, no razmisli za kaznite i zakonite koi tebe ti odgovaraat, za kaznite na primer koi im bea izreceni na psihopatite koi maltretiraa zivotni, poslednoto beshe kazna od 3000 evra za covek koj na kuceto mu go isekol opashot, toj zakon gi razgaluva kucinjata mozebi, no nikako ne e negativen, isti taka e i so zakonot za roditelite i decata shto si go spomnal, decata mozebi se razgaleni poradi istiot, no kolku deca isto taka se spaseni od maltretiranje, siluvanje, prodavanje i sl. </p><p>...</p><p>Spored mene kaznata e pozitivna vo nekoi slucai, vo nekoi ne, teshko e da se dade eden prost odgovor. Dali kaznata ima efekt zavisi i od kaznuvacot i od kazneniot, sekoj razlicno reagira, sekoj razlicno gi dozivuva neshtata...</p><p>Se soglasuvam deka denes se dava pogolem otpor kon kaznata, no toa se najcesto slucai koga ne se pocituvani covekovite prava i istiot go smetam za pozitiven.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="malo, post: 337256, member: 1867"] Stvarno si nerazbirliv, no jas znam shto sakash da kazesh, za razlika od ostanatute na forumot umeam da te citam... no ne se soglasuvam, vsushnost, ne deka ne se soglasuvam, tuku mislam deka malku povrshno si ja nacnal temata. Ne stanuva zbor za vladi i zakoni, tuku za promenata na svesta na globalno nivo. Ako vekje se fakjame sza zakonite, pak ne e toa do vladata tuku do priznaenite covekovi prava mozebi i tie nametnuvaat pogolem del od granicite vo koi mozat da se protegaat zakonite. Znam deka si gneven na opshtestvoto i go obvinuvash za se, istoto i jas go pravam, no razmisli za kaznite i zakonite koi tebe ti odgovaraat, za kaznite na primer koi im bea izreceni na psihopatite koi maltretiraa zivotni, poslednoto beshe kazna od 3000 evra za covek koj na kuceto mu go isekol opashot, toj zakon gi razgaluva kucinjata mozebi, no nikako ne e negativen, isti taka e i so zakonot za roditelite i decata shto si go spomnal, decata mozebi se razgaleni poradi istiot, no kolku deca isto taka se spaseni od maltretiranje, siluvanje, prodavanje i sl. ... Spored mene kaznata e pozitivna vo nekoi slucai, vo nekoi ne, teshko e da se dade eden prost odgovor. Dali kaznata ima efekt zavisi i od kaznuvacot i od kazneniot, sekoj razlicno reagira, sekoj razlicno gi dozivuva neshtata... Se soglasuvam deka denes se dava pogolem otpor kon kaznata, no toa se najcesto slucai koga ne se pocituvani covekovite prava i istiot go smetam za pozitiven. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Ефектот на казната
На врв
Bottom