Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Екстерни тестови
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 349581" data-attributes="member: 67"><p>Да ти кажам искрено до лани ги учеа баш напамет одговорите, пошо три дена пред полагање се знае предметот. И тие три дена турбо бубање. Годинава ми дојде ептен преку глава и им реков ич да не се секираат. Шо знаат знаат, шо не знаат нека кликаат од памет. Посекако се неколку одговори за одбирање, негде ќе згреши, негде ќе се погоди. И ај упм. Даскалите од шо се потресени да не ги скинат на платата пишуваат „сигурни“ оценки, односно поарно 4, наместо 5, или најарно 3 оти горе-долу некако е просечна, наместо да се трудат да го извлечат максимумот од секое дете и да ги поттикнат, да им помогнат. Зошто бе да му реметиш просек и да му намалуваш шанси да се запише после кај шо сака, а од друга страна велиш дека средно одбразование е задолжително?? Апа да не прајме муабет шо од прво до четврто нема оценки демек за да се развие нивно сопствено мислење и логика. И ај после снајди се. Прво демек те учат да се трудиш да мислиш со своја глава (додуша и тоа зависи од даскалот, не се многу такви), а после те тераат да заборавиш сето тоа и да учиш ко папагал. Глупости миљон.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 349581, member: 67"] Да ти кажам искрено до лани ги учеа баш напамет одговорите, пошо три дена пред полагање се знае предметот. И тие три дена турбо бубање. Годинава ми дојде ептен преку глава и им реков ич да не се секираат. Шо знаат знаат, шо не знаат нека кликаат од памет. Посекако се неколку одговори за одбирање, негде ќе згреши, негде ќе се погоди. И ај упм. Даскалите од шо се потресени да не ги скинат на платата пишуваат „сигурни“ оценки, односно поарно 4, наместо 5, или најарно 3 оти горе-долу некако е просечна, наместо да се трудат да го извлечат максимумот од секое дете и да ги поттикнат, да им помогнат. Зошто бе да му реметиш просек и да му намалуваш шанси да се запише после кај шо сака, а од друга страна велиш дека средно одбразование е задолжително?? Апа да не прајме муабет шо од прво до четврто нема оценки демек за да се развие нивно сопствено мислење и логика. И ај после снајди се. Прво демек те учат да се трудиш да мислиш со своја глава (додуша и тоа зависи од даскалот, не се многу такви), а после те тераат да заборавиш сето тоа и да учиш ко папагал. Глупости миљон. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Екстерни тестови
На врв
Bottom