Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Екстерни тестови
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 233769" data-attributes="member: 67"><p>Абе океј, разбирам сѐ шо велиш</p><p>еве овде ги гледав прашањата по предмети</p><p><a href="http://www.itembank.dic.edu.mk/Questions.aspx">http://www.itembank.dic.edu.mk/Questions.aspx</a></p><p>ете, и за мене се прелесни и би требало да се знаат</p><p>ама ги седнав децава и ги прашувам</p><p>имаше прашања кои требаше да им ги разглобам, за да ме разберат шо прашувам</p><p>а учат и стварно се трудат</p><p>па сепак се бунеа на обични работи</p><p></p><p>јас бев порано многу понетрпелива</p><p>и кога учеа или пишуваа домашно, ќе налетаа на нешто нејасно</p><p>идат, ме прашуваат, јас им кажувам, еднаш, двапати, трипати</p><p>прашувам - разбираш?? ми вели - не.</p><p>јас нервозна, се лутам, велам како е можно да не ме разбираш??</p><p>колку јас позачудена, толку понервозна, а тоа толку позбунето</p><p>просто се блокира и се плаши да размислува</p><p></p><p>од задачиве по математика, му диктирам некоја со плоштина на квадар,попраста амин, ама за мене</p><p>тој ја пишува, ја чита и ми вели - а шо е то плоштина? немаме учено такво</p><p>е како кога знам дека имате учено</p><p>абе да, ама наставничката ни рече сами да ги научиме дома, оти немаме време,заради екстерните мора побрзо да го поминиме материјалот и ништ не ни објасни</p><p>е добро, ај јас ќе ти објаснам</p><p>и почнувам да објаснувам, а нему почнуваат да му се полнат очите со солзи</p><p>објаснувам и вака и така, со цртање, со зборување, со предмети од дома, со хартија, со сѐ шо ми текна</p><p>прашувам - ме разбираш?</p><p>и цело време ми повторува исто - не, не, ништо не разбирам, ништо не ни објасни наставничката</p><p>и си течат солзики по образите</p><p>не дека е мое, ама го знам колку е интелигентен и колку му е развиена логиката</p><p>ама џабе му е сета интелигенција, кога тоа ќе се затвори</p><p>ко да дига ѕид помеѓу себе и она што му објаснувам</p><p>просто го затвора мозочето и не дозволува ни збор од тоа шо му кажуваш да влезе внатре</p><p></p><p>зошто да биде така?</p><p>ова е само мал пример, а ги има еден куп и не само од мојте туку и од други дечиња</p><p>нема потреба од тоа и не дава ништо конструктивно</p><p>мора да постојат други начини за да се контролираат децата</p><p>колку и да ни е нам несфатливо, тоа се за нив стресови</p><p>колку и да ни се чинат нам прости прашањата, за нив се работи со кои се сретнале неодамна и им треба и време и различни начини за да ги апсорбираат до тој степен што ќе им станат обични</p><p></p><p>и друго шо не ми е јасно</p><p>зошто на факултетите ги поделија предметите? да се полагаат преку колоквиуми, по делови, наместо како шо си беше порано, во јуни цела материјал?</p><p>а на децава им го прават сега истото?</p><p>оти до последно не знаат кои предмети ќе им се паднат, ниту кои прашања ќе бидат</p><p>значи треба во главите да чуваат сѐ</p><p>епа е глупо и нелогично и мене ми е сосема без врска</p><p></p><p>башка заканите - кој ќе бојкотира, нема да добие сведителство</p><p>аман де</p><p>пак ќе речам, а образованието е задолжително</p><p>и колку шо знам, ако грешам поправете ме, веќе никој не смее да повторува година, нивоосновно ни во средно</p><p>испомешани и купој контрадикторности.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 233769, member: 67"] Абе океј, разбирам сѐ шо велиш еве овде ги гледав прашањата по предмети [url]http://www.itembank.dic.edu.mk/Questions.aspx[/url] ете, и за мене се прелесни и би требало да се знаат ама ги седнав децава и ги прашувам имаше прашања кои требаше да им ги разглобам, за да ме разберат шо прашувам а учат и стварно се трудат па сепак се бунеа на обични работи јас бев порано многу понетрпелива и кога учеа или пишуваа домашно, ќе налетаа на нешто нејасно идат, ме прашуваат, јас им кажувам, еднаш, двапати, трипати прашувам - разбираш?? ми вели - не. јас нервозна, се лутам, велам како е можно да не ме разбираш?? колку јас позачудена, толку понервозна, а тоа толку позбунето просто се блокира и се плаши да размислува од задачиве по математика, му диктирам некоја со плоштина на квадар,попраста амин, ама за мене тој ја пишува, ја чита и ми вели - а шо е то плоштина? немаме учено такво е како кога знам дека имате учено абе да, ама наставничката ни рече сами да ги научиме дома, оти немаме време,заради екстерните мора побрзо да го поминиме материјалот и ништ не ни објасни е добро, ај јас ќе ти објаснам и почнувам да објаснувам, а нему почнуваат да му се полнат очите со солзи објаснувам и вака и така, со цртање, со зборување, со предмети од дома, со хартија, со сѐ шо ми текна прашувам - ме разбираш? и цело време ми повторува исто - не, не, ништо не разбирам, ништо не ни објасни наставничката и си течат солзики по образите не дека е мое, ама го знам колку е интелигентен и колку му е развиена логиката ама џабе му е сета интелигенција, кога тоа ќе се затвори ко да дига ѕид помеѓу себе и она што му објаснувам просто го затвора мозочето и не дозволува ни збор од тоа шо му кажуваш да влезе внатре зошто да биде така? ова е само мал пример, а ги има еден куп и не само од мојте туку и од други дечиња нема потреба од тоа и не дава ништо конструктивно мора да постојат други начини за да се контролираат децата колку и да ни е нам несфатливо, тоа се за нив стресови колку и да ни се чинат нам прости прашањата, за нив се работи со кои се сретнале неодамна и им треба и време и различни начини за да ги апсорбираат до тој степен што ќе им станат обични и друго шо не ми е јасно зошто на факултетите ги поделија предметите? да се полагаат преку колоквиуми, по делови, наместо како шо си беше порано, во јуни цела материјал? а на децава им го прават сега истото? оти до последно не знаат кои предмети ќе им се паднат, ниту кои прашања ќе бидат значи треба во главите да чуваат сѐ епа е глупо и нелогично и мене ми е сосема без врска башка заканите - кој ќе бојкотира, нема да добие сведителство аман де пак ќе речам, а образованието е задолжително и колку шо знам, ако грешам поправете ме, веќе никој не смее да повторува година, нивоосновно ни во средно испомешани и купој контрадикторности. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Екстерни тестови
На врв
Bottom