Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Образование
Екстерни тестови
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 233506" data-attributes="member: 1768"><p>Замислете каков хаос ќе настане... Ако секој еден ученик само со едно прашање е испрашуван усно... </p><p>Давајте предлози што држат вода. Усното испрашување не може да се спроведе за ваков проект, како што не може да се полага државна матура усно.</p><p>И не можете да ме убедите дека во 30 прашања баш сите ќе бидат некои за кои ученикот прв пат слушнал ако го учел материјалот. Е на глава застанете не можете да ме убедите во нешто толку банално.</p><p>Читаш лекција по Македонски, за ренесанса, и ти поставуваат прашање:</p><p>Кој од овие писатели е дел од ренесансата:</p><p>Јоаким Крчовски</p><p>Данте Алигери</p><p>Оноре Де балзак</p><p>И ученикот ова нема да го знае? Па само Р од Ренесанса е предвесник на Данте.</p><p>Што значи, ако читате и учите на вакви кратки блиц прашања од сите лекции абе мора да одговорите. Ете на 10 збунете се, 4рка ќе имате... нема да имате 3јка.</p><p>А и самите министри се свесни па ако ученикот наместо 5тка извади 4рка не скокаат...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 233506, member: 1768"] Замислете каков хаос ќе настане... Ако секој еден ученик само со едно прашање е испрашуван усно... Давајте предлози што држат вода. Усното испрашување не може да се спроведе за ваков проект, како што не може да се полага државна матура усно. И не можете да ме убедите дека во 30 прашања баш сите ќе бидат некои за кои ученикот прв пат слушнал ако го учел материјалот. Е на глава застанете не можете да ме убедите во нешто толку банално. Читаш лекција по Македонски, за ренесанса, и ти поставуваат прашање: Кој од овие писатели е дел од ренесансата: Јоаким Крчовски Данте Алигери Оноре Де балзак И ученикот ова нема да го знае? Па само Р од Ренесанса е предвесник на Данте. Што значи, ако читате и учите на вакви кратки блиц прашања од сите лекции абе мора да одговорите. Ете на 10 збунете се, 4рка ќе имате... нема да имате 3јка. А и самите министри се свесни па ако ученикот наместо 5тка извади 4рка не скокаат... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Образование
Екстерни тестови
На врв
Bottom