Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Забава
Досие X на форумот
Дуални души (Twin souls)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 297415" data-attributes="member: 1970"><p>Да бидам искрена сето ова ми звучи како приказна за изгубените.Најсериозна сум.Не може да постои нешто кое не е докажано и мислам дека секој од нас се раѓа целосен.Така да не постои една душа-две тела.Сродна душа би било исто како и дуална душа.Исто мислам дњка луѓето толку многу се збунети од сите поими што веруваат во се нешто.</p><p>Чинам секој пат кога се вљубуваме ни се чини дњка сме ја нашле сродната душа,секое пропаѓање на врска(или така силна љубов е болно).Секој ја знае болката на љубовта и чинам нема врска со дуални души.</p><p>Кога ги читав изјавите на тие што </p><p>као "демек" ја нашле својата дуална душа се изнасмеав.Се изнасмеав од причина што се од тоа што го пишуваа/тврдеа звучи како нешто што им дава надеж и утеха зошто целата таа врска не функционира.Ако не во овој живот,во следниот.</p><p>Во кој следен?</p><p>Од каде знаат дека ќе има следен живот?</p><p>Кој го докажал тоа?</p><p>Со други зборови филмчиња кои самите ги ствараат,чија идеја доаѓа од уште еден самонаречен "гуру".</p><p>И ако не било тоа,таа дуална душа одиме понатаму.Следниот/следната е тој.</p><p>Го губат времето и ја губат реалноста пред очите трагајќи по некаква идеја.</p><p>Се нешто има по светов.</p><p>И ако веруваме во се што ќе чуеме не знам каде ќе ни биде крајот.</p><p>Мое мислење:</p><p>new age story.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 297415, member: 1970"] Да бидам искрена сето ова ми звучи како приказна за изгубените.Најсериозна сум.Не може да постои нешто кое не е докажано и мислам дека секој од нас се раѓа целосен.Така да не постои една душа-две тела.Сродна душа би било исто како и дуална душа.Исто мислам дњка луѓето толку многу се збунети од сите поими што веруваат во се нешто. Чинам секој пат кога се вљубуваме ни се чини дњка сме ја нашле сродната душа,секое пропаѓање на врска(или така силна љубов е болно).Секој ја знае болката на љубовта и чинам нема врска со дуални души. Кога ги читав изјавите на тие што као "демек" ја нашле својата дуална душа се изнасмеав.Се изнасмеав од причина што се од тоа што го пишуваа/тврдеа звучи како нешто што им дава надеж и утеха зошто целата таа врска не функционира.Ако не во овој живот,во следниот. Во кој следен? Од каде знаат дека ќе има следен живот? Кој го докажал тоа? Со други зборови филмчиња кои самите ги ствараат,чија идеја доаѓа од уште еден самонаречен "гуру". И ако не било тоа,таа дуална душа одиме понатаму.Следниот/следната е тој. Го губат времето и ја губат реалноста пред очите трагајќи по некаква идеја. Се нешто има по светов. И ако веруваме во се што ќе чуеме не знам каде ќе ни биде крајот. Мое мислење: new age story. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Забава
Досие X на форумот
Дуални души (Twin souls)
На врв
Bottom