Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Доста ми е од конзервативизам !!!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 181137" data-attributes="member: 272"><p>Истово сакав да го кажам но само со малку посменет контекст. </p><p>Рецимо Шакал, без многу љутиш ама благодарејќи на тие „конзервативци“ ти почнуваш да размишљаш критички. Што ќе беше да веше еве рецимо во некој полиберален свет се родевме? Пак ќе беше истото. Значи не е до конзервативното сфаќање толку колку до самиот бунт против општеството. Секое општество се заснова на хиерархија. Без тоа, самото не би опстоело. И секогаш во таа хиерархија ќе има неправди. Тоа е едноставно така. Револуции? Па знаеш добро кој највише страдал во револуциите. Оние кои имале концепт на некакви си утопистичко-анархистички сфаќања. </p><p>За другото што ти го пиша погоре Redhead - увек ќе има таков конфликт подмладокот да не ги прифаќа постарите вредности. Но доаѓаш до некои години кога ја сфаќаш реалноста дека се` што можеш да промениш е да се промениш самиот себе. Со главата во ѕид никад нема да смениш ништо освен ако немаш голема потпора позади тоа - со огромен ризик истата следниот пат да се сврти против тебе. Големата маса на народ е променлива како и снегот во февруари.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 181137, member: 272"] Истово сакав да го кажам но само со малку посменет контекст. Рецимо Шакал, без многу љутиш ама благодарејќи на тие „конзервативци“ ти почнуваш да размишљаш критички. Што ќе беше да веше еве рецимо во некој полиберален свет се родевме? Пак ќе беше истото. Значи не е до конзервативното сфаќање толку колку до самиот бунт против општеството. Секое општество се заснова на хиерархија. Без тоа, самото не би опстоело. И секогаш во таа хиерархија ќе има неправди. Тоа е едноставно така. Револуции? Па знаеш добро кој највише страдал во револуциите. Оние кои имале концепт на некакви си утопистичко-анархистички сфаќања. За другото што ти го пиша погоре Redhead - увек ќе има таков конфликт подмладокот да не ги прифаќа постарите вредности. Но доаѓаш до некои години кога ја сфаќаш реалноста дека се` што можеш да промениш е да се промениш самиот себе. Со главата во ѕид никад нема да смениш ништо освен ако немаш голема потпора позади тоа - со огромен ризик истата следниот пат да се сврти против тебе. Големата маса на народ е променлива како и снегот во февруари. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Доста ми е од конзервативизам !!!
На врв
Bottom