Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Детето само ќе си го одреди родот?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 372753" data-attributes="member: 2887"><p>Која е таа емили ратајскоски?!</p><p>Има разлика меѓу социјален конструкт (припаѓање на нација, етнос, религија) и биолошка припадност (пол, вид, врста, раса). </p><p></p><p>Зошто на 18, зошто не на 17 или 19, кој е тој арбитрарен број години и како ќе одлучи? До 18 ќе биде во родово лимбо детето па коа наполни 18 ќе воскликне ЈАС СУМ ЖЕНААА! Сериозно на запад, од немање вистински егзистенцијални проблеми забегуваат во декаденција. Поради тоа мислам дека рандом напади од џихадисти се најмалку кое декадентниот запад заслужува, но тоа е друга, контроверзна тема.</p><p>Секогаш сум исмевал родови стереотипи и ќе продолжам да го правам тоа, но другата крајност со вакви, рака на срце злочиначки идеи ми се повраќа. По скандинавија и слични места на деца давале розефки облеки а на женски темноплави пошто ете, на женски деца давале играчки како тенкови, пиштоли а на машки барбики, мислам сето тоа е за стрелање.</p><p>На еден друг форум, има тема Втора светска војна која била започната пред 10 години и има некои 80 страни, ниту едно едино мислење не е од женска особа. </p><p>Од друга страна тема на домашни миленици може 80% мислења се од женски особи.</p><p>Постои јасна биолошка разлика во перцепцијата на светот помеѓу машко и женско и тоа е ствар на биологија а не на избор на 18 години.</p><p></p><p>Транссексуалците ги подржувам бидејќи нивна цел е да бидат стрејт односно да не престанат со склоност кон сексуални аномалии и физички да бидат она што се умствено а тоа е обратно од дадената ситуација со раѓање. Имаше некое бизарно инфо дека во Иран операциите за промена на пол биле бесплатни односно на товар на фонд што ме изненади имајќи предвид за какво општество се работи.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 372753, member: 2887"] Која е таа емили ратајскоски?! Има разлика меѓу социјален конструкт (припаѓање на нација, етнос, религија) и биолошка припадност (пол, вид, врста, раса). Зошто на 18, зошто не на 17 или 19, кој е тој арбитрарен број години и како ќе одлучи? До 18 ќе биде во родово лимбо детето па коа наполни 18 ќе воскликне ЈАС СУМ ЖЕНААА! Сериозно на запад, од немање вистински егзистенцијални проблеми забегуваат во декаденција. Поради тоа мислам дека рандом напади од џихадисти се најмалку кое декадентниот запад заслужува, но тоа е друга, контроверзна тема. Секогаш сум исмевал родови стереотипи и ќе продолжам да го правам тоа, но другата крајност со вакви, рака на срце злочиначки идеи ми се повраќа. По скандинавија и слични места на деца давале розефки облеки а на женски темноплави пошто ете, на женски деца давале играчки како тенкови, пиштоли а на машки барбики, мислам сето тоа е за стрелање. На еден друг форум, има тема Втора светска војна која била започната пред 10 години и има некои 80 страни, ниту едно едино мислење не е од женска особа. Од друга страна тема на домашни миленици може 80% мислења се од женски особи. Постои јасна биолошка разлика во перцепцијата на светот помеѓу машко и женско и тоа е ствар на биологија а не на избор на 18 години. Транссексуалците ги подржувам бидејќи нивна цел е да бидат стрејт односно да не престанат со склоност кон сексуални аномалии и физички да бидат она што се умствено а тоа е обратно од дадената ситуација со раѓање. Имаше некое бизарно инфо дека во Иран операциите за промена на пол биле бесплатни односно на товар на фонд што ме изненади имајќи предвид за какво општество се работи. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Детето само ќе си го одреди родот?
На врв
Bottom