Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Депресија (и како да се справите со истата)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 227669" data-attributes="member: 1768"><p>Вежбите со огледалото се објаснуваат како вежби за самодоверба. А на оние кои се во депресија самодовербата им е на нула(читај под нула).</p><p>Она што го гледаш во огледалото замисли го како да е соговорникот.</p><p>Всушност, ова ти е вежба за луѓето кои имаат проблем со односи со јавноста, социјална фобија, или пак медицински наречена анксиозност.</p><p>Чист пример, се случува да треба да имаш состанок за работа, тоа е нова личност за тебе, а ти имаш проблем ти се тресат рацете, имаш ладна пот, вртоглавици и слично.</p><p>Застануваш во огледалото и разговараш како да одразот во огледалото ти поставува прашање(прашањето го поставуваш ти во глава).</p><p>Како си(твојата потсвест)</p><p>Се гледаш директно во очи и одговараш најискрено што можеш(Добар сум. Не сум добар. Лошо ми е).</p><p>Друг пример, треба да одиш да се видиш со личност што секогаш ти влијае лошо на психата и ти треба самодоверба.</p><p>Тогаш зборуваш факти кои ги знаеш за себе и кои треба да си ги кажеш гласно.</p><p>Јас обично почнувам:</p><p>Ти можеш да отидеш денес таму и таму. Не постои некој кој може да те понижи. Нема со што да те понижи. Вредиш.</p><p></p><p>- на почетокот изгледа налудничаво и е тешко да зборуваш, со текот на времето станува рутина. И помага.</p><p>Јас не можев да отидам до продавница, сега функционирам најнормално.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 227669, member: 1768"] Вежбите со огледалото се објаснуваат како вежби за самодоверба. А на оние кои се во депресија самодовербата им е на нула(читај под нула). Она што го гледаш во огледалото замисли го како да е соговорникот. Всушност, ова ти е вежба за луѓето кои имаат проблем со односи со јавноста, социјална фобија, или пак медицински наречена анксиозност. Чист пример, се случува да треба да имаш состанок за работа, тоа е нова личност за тебе, а ти имаш проблем ти се тресат рацете, имаш ладна пот, вртоглавици и слично. Застануваш во огледалото и разговараш како да одразот во огледалото ти поставува прашање(прашањето го поставуваш ти во глава). Како си(твојата потсвест) Се гледаш директно во очи и одговараш најискрено што можеш(Добар сум. Не сум добар. Лошо ми е). Друг пример, треба да одиш да се видиш со личност што секогаш ти влијае лошо на психата и ти треба самодоверба. Тогаш зборуваш факти кои ги знаеш за себе и кои треба да си ги кажеш гласно. Јас обично почнувам: Ти можеш да отидеш денес таму и таму. Не постои некој кој може да те понижи. Нема со што да те понижи. Вредиш. - на почетокот изгледа налудничаво и е тешко да зборуваш, со текот на времето станува рутина. И помага. Јас не можев да отидам до продавница, сега функционирам најнормално. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Депресија (и како да се справите со истата)
На врв
Bottom