Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Девојките и метал музиката
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 292346" data-attributes="member: 1768"><p>Честа појава за помалите места и кај нас се случувало истото затоа знам дека останатите дечки што слушаат метал се жртва на оние кои што од шалабајзери газат сѐ пред себе поради гордоста што слушаат метал музика.</p><p>Кажи ми, немаш пример каде што дошол некој со прв муабет „што музика слушате?“ одговарате „па не знам сѐ што е добро за увце, зависи од расположение, некогаш реге, некогаш латино, некогаш можам и ретро македонско“, па да добиете одговор „пфффф, ништо не знаеш ти?“</p><p>- ако тебе ти се нема случено мене ми се има.</p><p>Бев во извидничкиот одред, правевме попис на нови членови и доаѓа девојче со црн кармин црвена коса, некое интересно ланче на врат, долга маичка искината и прво прашање што го поставува беше тоа, за истата девојка подоцна да ја исмеваат на една акција нејзини соученици, како се правело муабет за Боб Марли на час по Англиски, па девојката кажала дека го знае Боб, ама не му ги знае многу песните пошто тој Дет метал праел, а не била таа по тоа.</p><p>- цело време зборувам за ваков тип на „металци“ што молаат за да бидат поразлични, уникатни, ама тоа го прават само со облеката, затоа што не знаат со што друго.</p><p>Истото го сметам и за авторката на темата, нека горам во пеколот ако клеветам лажно.</p><p></p><p>Сите тинејџери кои се декларирале како различни (пред мене) подоцна сум сфаќал дека се само дечиња кои се обидуваат да бидат уникатни, а се исто што и јас на нивни години исто што и секое дете што слуша турбо фолк на нивни години. - така да не е генерализирање, туку давање оттчет на сите „металци“ со кои сум правел муабет, а имале максимум 19 години.</p><p>Е во тоа „сите“ има еден исклучок. Девојчето мислам сега е втора или трета на факултет така некако. Ја запознав исто на извидници, во истата ситуација што ја кажувам погоре, тогаш беше тазе средношколка, немаше нешто впечатлив металски стил ама ете ми гледаше како и таа да е дел од погоре наведената „дед металка“. Ја среднав повторно пред неколку месеци и сите ја викаа сите „Металика“ и ја прашувам зошто ја викаат така, па ми го објасни тоа дека ја завикале така кога почнала да слуша рок и метал, а почнала да слуша ради победата на Лорди на Евровизија, како вау ѝ се допаднало како изгледале, ја фасцинирало, ама после татко ѝ ѝ купил цд од Slayer и од тогаш си ги обожава тие треш звуци, ама дечињата останале да ја викаат Металика иако денеска воопшто не ги слуша, ама така ја викаат ради младешката глупост.</p><p>Уште е значи во тој фазон, ама сѐ уште не видов на неа црн кармин, чудна облека...сѐ во текот на нормалното. </p><p>Цело време кажувам дека она што го носиш и она што го правиш се тотално две различни работи.</p><p>А дека постои време кога пекаме по индивидуалност поголема од планетата, постои, не ти викам не, за тој дел си во право.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 292346, member: 1768"] Честа појава за помалите места и кај нас се случувало истото затоа знам дека останатите дечки што слушаат метал се жртва на оние кои што од шалабајзери газат сѐ пред себе поради гордоста што слушаат метал музика. Кажи ми, немаш пример каде што дошол некој со прв муабет „што музика слушате?“ одговарате „па не знам сѐ што е добро за увце, зависи од расположение, некогаш реге, некогаш латино, некогаш можам и ретро македонско“, па да добиете одговор „пфффф, ништо не знаеш ти?“ - ако тебе ти се нема случено мене ми се има. Бев во извидничкиот одред, правевме попис на нови членови и доаѓа девојче со црн кармин црвена коса, некое интересно ланче на врат, долга маичка искината и прво прашање што го поставува беше тоа, за истата девојка подоцна да ја исмеваат на една акција нејзини соученици, како се правело муабет за Боб Марли на час по Англиски, па девојката кажала дека го знае Боб, ама не му ги знае многу песните пошто тој Дет метал праел, а не била таа по тоа. - цело време зборувам за ваков тип на „металци“ што молаат за да бидат поразлични, уникатни, ама тоа го прават само со облеката, затоа што не знаат со што друго. Истото го сметам и за авторката на темата, нека горам во пеколот ако клеветам лажно. Сите тинејџери кои се декларирале како различни (пред мене) подоцна сум сфаќал дека се само дечиња кои се обидуваат да бидат уникатни, а се исто што и јас на нивни години исто што и секое дете што слуша турбо фолк на нивни години. - така да не е генерализирање, туку давање оттчет на сите „металци“ со кои сум правел муабет, а имале максимум 19 години. Е во тоа „сите“ има еден исклучок. Девојчето мислам сега е втора или трета на факултет така некако. Ја запознав исто на извидници, во истата ситуација што ја кажувам погоре, тогаш беше тазе средношколка, немаше нешто впечатлив металски стил ама ете ми гледаше како и таа да е дел од погоре наведената „дед металка“. Ја среднав повторно пред неколку месеци и сите ја викаа сите „Металика“ и ја прашувам зошто ја викаат така, па ми го објасни тоа дека ја завикале така кога почнала да слуша рок и метал, а почнала да слуша ради победата на Лорди на Евровизија, како вау ѝ се допаднало како изгледале, ја фасцинирало, ама после татко ѝ ѝ купил цд од Slayer и од тогаш си ги обожава тие треш звуци, ама дечињата останале да ја викаат Металика иако денеска воопшто не ги слуша, ама така ја викаат ради младешката глупост. Уште е значи во тој фазон, ама сѐ уште не видов на неа црн кармин, чудна облека...сѐ во текот на нормалното. Цело време кажувам дека она што го носиш и она што го правиш се тотално две различни работи. А дека постои време кога пекаме по индивидуалност поголема од планетата, постои, не ти викам не, за тој дел си во право. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Девојките и метал музиката
На врв
Bottom