Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Дали самоубиството е себично?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="khz777" data-source="post: 327375" data-attributes="member: 5002"><p>Секој живее за себе .Мојот живот ми припаѓа само на мене не припаѓа на други .Треба да се помириме со смртта како еднаква за сите и неизбежна .Тука станува збор за тоа како човекот ги гледа работите ,како е воспитан од најраното детство ,што доживеал понатака и како научил да ги сфаќа работите кои му поминале во животот.Се е тоа гледна точка .За некој добро е денес да убие 20 невини луѓе затоа што растел во средина слична на такви размислувања (има и исклучоци кои живееле во такво општество па не се такви ) .Секоја личност е посебна на некој начин на која сама ја стекнала таа глетка за животот некој го гледа горчлив животот иако има ,некој се радува и кога нема ништо .Тука исто така игра и улогата на душата .Со некои работи се раѓаме ,некои работи ни се вродени ,а некои пак се учат.Тука спаѓаат моралот, несебичната љубов ,пожртвуваност итн .Сето ова ја креира личноста за која самата таа понатака одлучува дали ќе се самоубие или не .Станува збор за личен избор на индивидуата.Јас од моја гледна точка го оправдувам самоубиството како и секоја одлука на човекот(индивидуата) .Тие што зборат така за оние кои се самоубиваат тие се себични од моја гледна точка што не успеале да ги дознаат причините на таа личност која сакала да си го одземе да ја разубедат и да дознаат за нејзините намери да и помогнат .Тој е себичен што неможел да го разбере човекот зашто го направил тоа .Пред некое време гледав едно видео во кое еден јапонски човек се обидува да ги разубеди луѓето на еден брег на кој често се самоубиваат скокајки од него .Тој е несебичен човек ,човек без предрасуди .А овој кој не му е биолошки родител е човек со предрасуди и таквите ги избегнувам за кои неможат да ги сфатат своите блиски и носат стереотипи во себе.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="khz777, post: 327375, member: 5002"] Секој живее за себе .Мојот живот ми припаѓа само на мене не припаѓа на други .Треба да се помириме со смртта како еднаква за сите и неизбежна .Тука станува збор за тоа како човекот ги гледа работите ,како е воспитан од најраното детство ,што доживеал понатака и како научил да ги сфаќа работите кои му поминале во животот.Се е тоа гледна точка .За некој добро е денес да убие 20 невини луѓе затоа што растел во средина слична на такви размислувања (има и исклучоци кои живееле во такво општество па не се такви ) .Секоја личност е посебна на некој начин на која сама ја стекнала таа глетка за животот некој го гледа горчлив животот иако има ,некој се радува и кога нема ништо .Тука исто така игра и улогата на душата .Со некои работи се раѓаме ,некои работи ни се вродени ,а некои пак се учат.Тука спаѓаат моралот, несебичната љубов ,пожртвуваност итн .Сето ова ја креира личноста за која самата таа понатака одлучува дали ќе се самоубие или не .Станува збор за личен избор на индивидуата.Јас од моја гледна точка го оправдувам самоубиството како и секоја одлука на човекот(индивидуата) .Тие што зборат така за оние кои се самоубиваат тие се себични од моја гледна точка што не успеале да ги дознаат причините на таа личност која сакала да си го одземе да ја разубедат и да дознаат за нејзините намери да и помогнат .Тој е себичен што неможел да го разбере човекот зашто го направил тоа .Пред некое време гледав едно видео во кое еден јапонски човек се обидува да ги разубеди луѓето на еден брег на кој често се самоубиваат скокајки од него .Тој е несебичен човек ,човек без предрасуди .А овој кој не му е биолошки родител е човек со предрасуди и таквите ги избегнувам за кои неможат да ги сфатат своите блиски и носат стереотипи во себе. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Дали самоубиството е себично?
На врв
Bottom