Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Дали сакате деца?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 314189" data-attributes="member: 1768"><p>Еднаш, една важна личност во мојот живот ми рече: „Да сме свесни која е одговорноста да се биде родител, пред да станеме родители, 70% од нас ќе се откажат. Не поради себичност, туку поради страв.“</p><p>Не го сфатив ова додека не ми се родија двете деца. </p><p>Оној кој направил дете - не е секогаш татко, ниту онаа која родила дете, не е секогаш мајка. </p><p>Татко и мајка, треба да бидат како туристички водичи. Со црвено знаменце да се подготвени своето дете да го водат низ непознатата територија наречена живот, а потоа да го приспособат, тоа само да оди, па по одредено време да го фати и тоа дете зеленото знаменце за да води други „туристи“.</p><p>Малку забегав, поентата ми беше дека, пред да сакаш да имаш дете, треба 10 пати да размислиш дали си способен да имаш дете.</p><p>- Секогаш сакав деца, сега имам деца, и сега се плашам, какви луѓе ќе направам од тие деца. Ако згрешам - нека изгорам, вика народната. Ако згрешам, ќе се убијам - викам јас.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 314189, member: 1768"] Еднаш, една важна личност во мојот живот ми рече: „Да сме свесни која е одговорноста да се биде родител, пред да станеме родители, 70% од нас ќе се откажат. Не поради себичност, туку поради страв.“ Не го сфатив ова додека не ми се родија двете деца. Оној кој направил дете - не е секогаш татко, ниту онаа која родила дете, не е секогаш мајка. Татко и мајка, треба да бидат како туристички водичи. Со црвено знаменце да се подготвени своето дете да го водат низ непознатата територија наречена живот, а потоа да го приспособат, тоа само да оди, па по одредено време да го фати и тоа дете зеленото знаменце за да води други „туристи“. Малку забегав, поентата ми беше дека, пред да сакаш да имаш дете, треба 10 пати да размислиш дали си способен да имаш дете. - Секогаш сакав деца, сега имам деца, и сега се плашам, какви луѓе ќе направам од тие деца. Ако згрешам - нека изгорам, вика народната. Ако згрешам, ќе се убијам - викам јас. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Фамилија и семејство
Деца
Дали сакате деца?
На врв
Bottom