Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Дали национализмот е штетен?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 324484" data-attributes="member: 2887"><p>Не знам ни дали имаше попис, а не бев ни присутен тој период ако и имало нешто. Ако има во иднина ќе се пишам во графа `останати`, не знам дали за религии прашуваат или не...</p><p></p><p>Знам де, сакаш да ставиш граници на замисленото сценарио, ете директно кажи утре да избие војна меѓу хунзи и арнаути на која страна ќе бидам? На онаа во која ме пишале родители на некој попис или на агресорската. На никоја од наведените, на своја страна и на оние кои ми значат нешто. Ако тие бидат загрозени од арнаути ќе се пука по арнаути а ако бидат загрозени од хунзи, ќе се пука по хунзи. Повеќе е веројатно дека би биле загрозени од арнаути но можно е и хунзите да направат зулум, се крадело навелико по куќи напуштени и викендици и од хунзи во 2001, ратно профитерство на велико, настрана присилна мобилизација која за среќа повеќе чинам дека не постои...</p><p></p><p>(се надевам нема да се навредиш од поимот хунзи, така нагалено си имам имиња за сите нации, барем за оние за кои знам алтернативен назив, буба(шваби), жабари, цинцари, четници, балии и усташи, итн....)</p><p></p><p>Инаку да, арнаутската масовна идентификација ја сметам за дно на дното, барем во европски рамки, барем според она кое го сметаат за нивни `идентитет`.</p><p>Не дека маќедонската е нешто поасална, нијанси се во прашање.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 324484, member: 2887"] Не знам ни дали имаше попис, а не бев ни присутен тој период ако и имало нешто. Ако има во иднина ќе се пишам во графа `останати`, не знам дали за религии прашуваат или не... Знам де, сакаш да ставиш граници на замисленото сценарио, ете директно кажи утре да избие војна меѓу хунзи и арнаути на која страна ќе бидам? На онаа во која ме пишале родители на некој попис или на агресорската. На никоја од наведените, на своја страна и на оние кои ми значат нешто. Ако тие бидат загрозени од арнаути ќе се пука по арнаути а ако бидат загрозени од хунзи, ќе се пука по хунзи. Повеќе е веројатно дека би биле загрозени од арнаути но можно е и хунзите да направат зулум, се крадело навелико по куќи напуштени и викендици и од хунзи во 2001, ратно профитерство на велико, настрана присилна мобилизација која за среќа повеќе чинам дека не постои... (се надевам нема да се навредиш од поимот хунзи, така нагалено си имам имиња за сите нации, барем за оние за кои знам алтернативен назив, буба(шваби), жабари, цинцари, четници, балии и усташи, итн....) Инаку да, арнаутската масовна идентификација ја сметам за дно на дното, барем во европски рамки, барем според она кое го сметаат за нивни `идентитет`. Не дека маќедонската е нешто поасална, нијанси се во прашање. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Дали национализмот е штетен?
На врв
Bottom