Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Дали национализмот е штетен?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Kisserboy" data-source="post: 324332" data-attributes="member: 663"><p>За жал во РМ никогаш нема да го надминиме она што во секоја западна земја е нормално, тоа е мултиетничноста, да тоа шо во секоја балканска земја претставува голем проблем и нереди буквално секој ден посебно според мене Македонија е за жал лидер во лоши меѓуетнички и меѓурелигиски односи тука се и БиХ, Косово, Албанија, Србија, Црна Гора и нашиот јужен соесед, исто така и Турција има проблеми со курдите којшто изнесуваат 20% од Турција или 18.000.000 Курди шо живеат во таа земја. </p><p>БиХ 45% Босанци 30% Срби 15% Останати 10%, Црна Гора Црногорци 45%, Срби 30% Босанци 10% Албанци 5% Други 10% </p><p>Македонија според мене има 70% Македонци 20% Албанци 10%, овие три земји се најмешовити во етничката слика.</p><p>Србија има проблеми со Косово, Јужна Србија(Медвеџа и Бујановац) со Албанци, Војводина (Унгарци и останати) Санџак (Босанци) Албанија иако не признава живеат 10% Грци 10% Македонци и 80% Албанци, Романија има 80% Романци 15% Унгарци(голем проблем бидејќи во прашање е 8.000.000 население) Јужнососедците сите знаеме дека имаат 10% Македонци 10% Албанци другите се грци, за Турција кажав.</p><p>Едино стабилни се Хрватска и Словенија каде населението се над 90% Хрвати односно Словенци останатите 10% се воглавно Срби и Босанци..</p><p>ЕТЕ ТОА Е СЛИКАТА НА БАЛКАНОТ КОЈ ЗА ЖАЛ ДОВЕДУВА ДО ТЕНЗИЈА И КОНФЛИКТИ. Никаде ги нема овие проблеми освен на балканот за жал.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kisserboy, post: 324332, member: 663"] За жал во РМ никогаш нема да го надминиме она што во секоја западна земја е нормално, тоа е мултиетничноста, да тоа шо во секоја балканска земја претставува голем проблем и нереди буквално секој ден посебно според мене Македонија е за жал лидер во лоши меѓуетнички и меѓурелигиски односи тука се и БиХ, Косово, Албанија, Србија, Црна Гора и нашиот јужен соесед, исто така и Турција има проблеми со курдите којшто изнесуваат 20% од Турција или 18.000.000 Курди шо живеат во таа земја. БиХ 45% Босанци 30% Срби 15% Останати 10%, Црна Гора Црногорци 45%, Срби 30% Босанци 10% Албанци 5% Други 10% Македонија според мене има 70% Македонци 20% Албанци 10%, овие три земји се најмешовити во етничката слика. Србија има проблеми со Косово, Јужна Србија(Медвеџа и Бујановац) со Албанци, Војводина (Унгарци и останати) Санџак (Босанци) Албанија иако не признава живеат 10% Грци 10% Македонци и 80% Албанци, Романија има 80% Романци 15% Унгарци(голем проблем бидејќи во прашање е 8.000.000 население) Јужнососедците сите знаеме дека имаат 10% Македонци 10% Албанци другите се грци, за Турција кажав. Едино стабилни се Хрватска и Словенија каде населението се над 90% Хрвати односно Словенци останатите 10% се воглавно Срби и Босанци.. ЕТЕ ТОА Е СЛИКАТА НА БАЛКАНОТ КОЈ ЗА ЖАЛ ДОВЕДУВА ДО ТЕНЗИЈА И КОНФЛИКТИ. Никаде ги нема овие проблеми освен на балканот за жал. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Дали национализмот е штетен?
На врв
Bottom