Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Дали имате критериум според кој ги бирате другарите?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Coelho" data-source="post: 60251" data-attributes="member: 896"><p>1. Забавна личност, некој со <strong>смисла за хумор.</strong></p><p></p><p>2. <strong>Искреност</strong> и храброст. Некој кој не е кукавица, што ќе си каже тоа што има да си го каже. Ако те прашам нешто - одговори искрено, дури и да не ми се допадне ќе те ценам. (И обратно! Само затоа што си ми пријател нема да ти ублажувам работи или да те лажам дека си во право ако не си).</p><p></p><p>3. <strong>Способност да социјализира</strong>.. Сега.. седиме повеќе луѓе и некој си го вади телефонот и почнува да си игра Angry Birds, Temple Run или се става на Facebook. Ако толку сакаш да играш игри или да дремеш на Facebook - оди си дома.</p><p></p><p>4. <strong>Самодоверба.</strong> Ако ти кажам дека изгледаш убаво, значи дека изгледаш убаво. Ако не изгледаш убаво - ќе ти кажам.</p><p></p><p>5. <strong>Не!</strong> за егоцентричноста! Не гледаат сите во тебе, не сите девојки/момци ти завидуваат, не се сите заљубени во тебе. Не секогаш ме интересира твојата автобиографија. Понекогаш не сакам да зборуваме само за твојот живот, твојот партнер, што си јадел/а или да ми раскажуваш случка по 28ми пат. Има и други теми.</p><p></p><p>6. <strong>Култура, манири</strong>.</p><p></p><p>7. <strong>Разбирање, толеранција</strong>, <strong>прифатливост</strong>. Не сите се исти како тебе, не сите го делат твоето мислење. Тоа не значи дека ти мислат лошо, не значи дека сакаат да ти наштетат, не значи дека сакаат нивните мислења и верувања да ти ги набутаат во грло, не сакаат да те премислат. Едноставно - различни се. Имај малку почит. И веќе кога сме кај ова - оpen-mindness! Разбуди се. Погледни наоколу - во 21от век сме. Некои работи се сменети, некои работи треба да се сменат. Можеби ќе се сменат, можеби нема. Но, биди малку поотворен кон други идеи и пробај да ги прифатиш тие со различни мислења и гледања кон животот, без разлика за што се работи.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Coelho, post: 60251, member: 896"] 1. Забавна личност, некој со [B]смисла за хумор.[/B] 2. [B]Искреност[/B] и храброст. Некој кој не е кукавица, што ќе си каже тоа што има да си го каже. Ако те прашам нешто - одговори искрено, дури и да не ми се допадне ќе те ценам. (И обратно! Само затоа што си ми пријател нема да ти ублажувам работи или да те лажам дека си во право ако не си). 3. [B]Способност да социјализира[/B].. Сега.. седиме повеќе луѓе и некој си го вади телефонот и почнува да си игра Angry Birds, Temple Run или се става на Facebook. Ако толку сакаш да играш игри или да дремеш на Facebook - оди си дома. 4. [B]Самодоверба.[/B] Ако ти кажам дека изгледаш убаво, значи дека изгледаш убаво. Ако не изгледаш убаво - ќе ти кажам. 5. [B]Не![/B] за егоцентричноста! Не гледаат сите во тебе, не сите девојки/момци ти завидуваат, не се сите заљубени во тебе. Не секогаш ме интересира твојата автобиографија. Понекогаш не сакам да зборуваме само за твојот живот, твојот партнер, што си јадел/а или да ми раскажуваш случка по 28ми пат. Има и други теми. 6. [B]Култура, манири[/B]. 7. [B]Разбирање, толеранција[/B], [B]прифатливост[/B]. Не сите се исти како тебе, не сите го делат твоето мислење. Тоа не значи дека ти мислат лошо, не значи дека сакаат да ти наштетат, не значи дека сакаат нивните мислења и верувања да ти ги набутаат во грло, не сакаат да те премислат. Едноставно - различни се. Имај малку почит. И веќе кога сме кај ова - оpen-mindness! Разбуди се. Погледни наоколу - во 21от век сме. Некои работи се сменети, некои работи треба да се сменат. Можеби ќе се сменат, можеби нема. Но, биди малку поотворен кон други идеи и пробај да ги прифатиш тие со различни мислења и гледања кон животот, без разлика за што се работи. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Дали имате критериум според кој ги бирате другарите?
На врв
Bottom