Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Дали ги читате книгите до крај?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Outrider" data-source="post: 346227" data-attributes="member: 2887"><p>Не, порано бев наивен и кога ќе почнев да читам сомнителна книга ја читав до крај. Но после читањето на сто години самоча од некојси маркес или како и да беше решив да не давам повеќе шанса на такви недела и криминогени активности против здравиот разум и естетиката. Пошто првиот пат ја читав при крај на средно подоцна ме убедија да ја прочитам пак пошто ете тогаш не сум сфаќал.</p><p></p><p>Точно е дека не бев особено бистра особа во тие времиња кога прв пат ја читав па си реков може се во право ај да и дадам пак шанса.</p><p>Ама не, срањето е срање, без разлика дали ќе го читаш еднаш или 17 пати, гротескно лоша книга, шпанска серија на мескалин. Најголемиот антиталент во историјата на светот, некаков колумбиски лик кој ја преварил судбината и наместо да се бави со чистење кондури решил да почне да пишува.....и во една од оние необјасниви каприци на космосот (Грција европски шампион во Фудбал пример) успеал да стане автор на бестселери.</p><p></p><p>Затоа ако книгата е срање до 56 страна ќе биде срање и до 560.</p><p></p><p>Со филм е друга работа и да е лош, ќе потрошиш саат и половина, два ... а за книга треба многу повеќе.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Outrider, post: 346227, member: 2887"] Не, порано бев наивен и кога ќе почнев да читам сомнителна книга ја читав до крај. Но после читањето на сто години самоча од некојси маркес или како и да беше решив да не давам повеќе шанса на такви недела и криминогени активности против здравиот разум и естетиката. Пошто првиот пат ја читав при крај на средно подоцна ме убедија да ја прочитам пак пошто ете тогаш не сум сфаќал. Точно е дека не бев особено бистра особа во тие времиња кога прв пат ја читав па си реков може се во право ај да и дадам пак шанса. Ама не, срањето е срање, без разлика дали ќе го читаш еднаш или 17 пати, гротескно лоша книга, шпанска серија на мескалин. Најголемиот антиталент во историјата на светот, некаков колумбиски лик кој ја преварил судбината и наместо да се бави со чистење кондури решил да почне да пишува.....и во една од оние необјасниви каприци на космосот (Грција европски шампион во Фудбал пример) успеал да стане автор на бестселери. Затоа ако книгата е срање до 56 страна ќе биде срање и до 560. Со филм е друга работа и да е лош, ќе потрошиш саат и половина, два ... а за книга треба многу повеќе. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Дали ги читате книгите до крај?
На врв
Bottom