Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Дали ги читате книгите до крај?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 346225" data-attributes="member: 1768"><p>Хм, ова е премногу генерализирано прашање. </p><p>Последниве години, бидејќи читам книги кои ги бирам со месеци, па читам критики и слично, скоро и да ми се нема случено да оставам некоја книга недопрочитана, но ќе излажам ако кажам дека секоја книга која ми дошла во раце сум ја дочитал до самиот крај.</p><p>Сега се присетив на една книга што од факултетски денови, до денов денешен се обидувам да ја прочитам и никако да стигнам до самиот крај, се вика „Куќата на Марија помошничка“. Мислам дека никогаш нема да ја прочитам. Премногу хаотична, и премногу банална. Барем да се даде конкретна болест од која умираат девојчињата во манастирот... ама не, тие така си лежат, си кажуваат некои будалаштини, и си умираат. Блех.</p><p>Исто така има книги кои многу ми ги фалеле, сум сакал да ги прочитам, ќе видам некој аспект од нараторот што не ми се допаѓа и ќе ја оставам. Обично, мразам книги во кои нараторот не остава многу празно место за фантазирање и преку оние негови коментари е секогаш присутен. Таква ми беше пример „Во регистратурата“ и никогаш не ја исчитав до крај. </p><p>И да не должам, чинам дека нема читател кој може да чита сѐ. Ако може сѐ да исчита до крај, значи не е читател.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 346225, member: 1768"] Хм, ова е премногу генерализирано прашање. Последниве години, бидејќи читам книги кои ги бирам со месеци, па читам критики и слично, скоро и да ми се нема случено да оставам некоја книга недопрочитана, но ќе излажам ако кажам дека секоја книга која ми дошла во раце сум ја дочитал до самиот крај. Сега се присетив на една книга што од факултетски денови, до денов денешен се обидувам да ја прочитам и никако да стигнам до самиот крај, се вика „Куќата на Марија помошничка“. Мислам дека никогаш нема да ја прочитам. Премногу хаотична, и премногу банална. Барем да се даде конкретна болест од која умираат девојчињата во манастирот... ама не, тие така си лежат, си кажуваат некои будалаштини, и си умираат. Блех. Исто така има книги кои многу ми ги фалеле, сум сакал да ги прочитам, ќе видам некој аспект од нараторот што не ми се допаѓа и ќе ја оставам. Обично, мразам книги во кои нараторот не остава многу празно место за фантазирање и преку оние негови коментари е секогаш присутен. Таква ми беше пример „Во регистратурата“ и никогаш не ја исчитав до крај. И да не должам, чинам дека нема читател кој може да чита сѐ. Ако може сѐ да исчита до крај, значи не е читател. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Дали ги читате книгите до крај?
На врв
Bottom