Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Скопски Солидарец" data-source="post: 125619" data-attributes="member: 1509"><p>Очигледно не можеме да се разбереме Скопје ќе продолжи да се населува а остатокот да се празни. Спомениците ги градат луѓе што се бирани на избори у цела македонија а не само у Скопје па не гледам дека некој губи избори ради тоа. мелпомена кажи ми пример каде тоа луѓето може да одат каде сакаат посочи ми еден град па да ја проверам таа информација. Дали некој град на пример У Калифорнија е населен со 50 % од вкупниот број на цела држава. Кај ЛА таа бројка не е ни 10 %. Дали у ЛА може да дојде да живее кој сака. Какви се искуствата таму. Логички ли е Скопје да има повеќе жители него Сакраменто главниот град на Калифорниа. Од 2 мил. жители треба да го стигнеме ЛА по население па да речеме дека нешто не штима. Ова е само еден од многу примери а еве не е Љубљана мада тврдам да напраевме како што направи Словенија на почеток на 90_те работите ќе беа поинакви. Ќе заборавев, што ќе биде само еден ден ко ќе почне администрација да се намалува.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Скопски Солидарец, post: 125619, member: 1509"] Очигледно не можеме да се разбереме Скопје ќе продолжи да се населува а остатокот да се празни. Спомениците ги градат луѓе што се бирани на избори у цела македонија а не само у Скопје па не гледам дека некој губи избори ради тоа. мелпомена кажи ми пример каде тоа луѓето може да одат каде сакаат посочи ми еден град па да ја проверам таа информација. Дали некој град на пример У Калифорнија е населен со 50 % од вкупниот број на цела држава. Кај ЛА таа бројка не е ни 10 %. Дали у ЛА може да дојде да живее кој сака. Какви се искуствата таму. Логички ли е Скопје да има повеќе жители него Сакраменто главниот град на Калифорниа. Од 2 мил. жители треба да го стигнеме ЛА по население па да речеме дека нешто не штима. Ова е само еден од многу примери а еве не е Љубљана мада тврдам да напраевме како што направи Словенија на почеток на 90_те работите ќе беа поинакви. Ќе заборавев, што ќе биде само еден ден ко ќе почне администрација да се намалува. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
На врв
Bottom