Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Скопски Солидарец" data-source="post: 124617" data-attributes="member: 1509"><p>Jа се нарекувам баш така како што читаш и сум солидарен до таа мера до кај што може да бидам. Ама кога е доста доста е. Скроз ми го променивте мислењето во последниве два три дена. Од добронамерна иницијатива ме натеравте да кажам нешто што немав намера. За твоја информација само 10 посто од дојденците пардон дошљаците у Скопје се ситуирани другите се клошарана тешка и работат што стигнат највише у кафич за 300 ден. дневно, живеат у купче по 5-6 души у еден стан, мислиш од Пакистан се дојдени, компири им праќаат од дома манџи да прават, женските се надеваат на некоја добра прилика , добрите одма ги лапаат другите... а машките кои демек студираат кој знае на што се надеваат. Шетаат у чопор по Скопските тротоари како да го ослободиле градов. Начукале по 30 години и Call of Duty ја усовршиле до таа мера што секој Скопјанец може да го преслушаат у секое време да не речам без по муке. Летово нигде ги нема се вратиле од кај што дошле да се најадат ко луѓе а од септември пак по старо, идеме у бољи живот. Сакаш да ми кажеш дека у родните места немале работа па доаѓаат у Скопје да си ја побараат среќата а наместо тоа се понижуваат кај некои Скопски газди да работа за ич пари. Или чекаат од нивните сограѓани што отвориле фирма у Скопје обично за компјутери па да ги повикаат за работа. Таквите ли ќе ми ја земат среќата, не биди ти смешна. Да ги тресеш нема 80 ден да им испаднат за едно макијато. Да 80 ден. кафето е скапо у Скопје па највероватно затоа неможеш ни да ги видиш у кафич осим како вработени. Купуваат Кока Кола од гранапче па на клупа, јадните пензионери неможат слободно место да најдат. Тежок е животот иселенички. За таква ли среќа ми збориш. Скопје не живее од таквите. И тоа е жално. Размисли малку пред да критикуваш нешто. Скопјаните се сложуваат со тоа дека треба малку надвор да се инвестира што е сега работава вие сте против. Тогаш стварно е нешто до умот... ама чив.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Скопски Солидарец, post: 124617, member: 1509"] Jа се нарекувам баш така како што читаш и сум солидарен до таа мера до кај што може да бидам. Ама кога е доста доста е. Скроз ми го променивте мислењето во последниве два три дена. Од добронамерна иницијатива ме натеравте да кажам нешто што немав намера. За твоја информација само 10 посто од дојденците пардон дошљаците у Скопје се ситуирани другите се клошарана тешка и работат што стигнат највише у кафич за 300 ден. дневно, живеат у купче по 5-6 души у еден стан, мислиш од Пакистан се дојдени, компири им праќаат од дома манџи да прават, женските се надеваат на некоја добра прилика , добрите одма ги лапаат другите... а машките кои демек студираат кој знае на што се надеваат. Шетаат у чопор по Скопските тротоари како да го ослободиле градов. Начукале по 30 години и Call of Duty ја усовршиле до таа мера што секој Скопјанец може да го преслушаат у секое време да не речам без по муке. Летово нигде ги нема се вратиле од кај што дошле да се најадат ко луѓе а од септември пак по старо, идеме у бољи живот. Сакаш да ми кажеш дека у родните места немале работа па доаѓаат у Скопје да си ја побараат среќата а наместо тоа се понижуваат кај некои Скопски газди да работа за ич пари. Или чекаат од нивните сограѓани што отвориле фирма у Скопје обично за компјутери па да ги повикаат за работа. Таквите ли ќе ми ја земат среќата, не биди ти смешна. Да ги тресеш нема 80 ден да им испаднат за едно макијато. Да 80 ден. кафето е скапо у Скопје па највероватно затоа неможеш ни да ги видиш у кафич осим како вработени. Купуваат Кока Кола од гранапче па на клупа, јадните пензионери неможат слободно место да најдат. Тежок е животот иселенички. За таква ли среќа ми збориш. Скопје не живее од таквите. И тоа е жално. Размисли малку пред да критикуваш нешто. Скопјаните се сложуваат со тоа дека треба малку надвор да се инвестира што е сега работава вие сте против. Тогаш стварно е нешто до умот... ама чив. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
На врв
Bottom