Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Скопски Солидарец" data-source="post: 124310" data-attributes="member: 1509"><p>Пред влада не нема да се постигне ништо само на избори. Сега со интернетов кој овозможува широка комуникација меѓу луѓево може да се створи една добра критична маса. Не треба да сме овде само за забава каква забава е ова виртуелна. Што ќе играме симс. Или некоја стратегија па ќе го градиме Скопје како сакаме. Треба малку поозбилно да се сфатат работите. Треба да се оформи едно прашање кое ќе биде поставено на сите кандидати за град_ци и кој прифати за него да се гласа па од која сака партија да е. Не треба да обеќава тротоари, улици тоа му е работа да ги прави ма да знаеме ко ќе седнат у фотеља мутираат 100 посто. Не бе друже ќе го затвориш ти градов или не, нема ама... ДА - НЕ, кратко и јасно па да праиме муабет. Ја сум за тоа и внатре у Скопје да не може више да се мењава локација. А да се види и тоа и од надвор кој доаѓа или ништо не праиме. Верујте ми ова што се прави овде нигде го нема. Гледате дека мува не ги лази. Ги напаѓаат нашите бели дробови а ние не возвраќаме. Од другиве градови малку поише и они да си обрнат внимание, не само кај нас не се гради ајде у Скопје. Нека си ги прашаат тие за кого гласале зашто е така. Ја да сум на нивно место не би гласал за некого што само у Скопје гради. А така е 20 години више. Инаку се е политика мелпомена.</p><p>Они како партии се ротираат а работава тапка у место. Мкд не може да опстане ако цела држава се досели у Скопје зар не ни е јасно тоа. Очигледно на некого не му е јасно. Доаѓаат да се вработуваат у администрација а не се прашуваат до кога ќе трае тоа. Ќе останат на улица најмалку кога се надаат. До кога мислат дека 160 иљади у админ. може држава да поднесе. А оние што работат по кафичи, за колку 300 ден. живеат по неколку души у стан и тоа ли е живот тука ли лежи иднината, не сум знаел. Ова не треба да остане само на овие неколку реда и после се постаро. Во план ми е и една петиција. Отом потом.</p><p>Треба да се почне од Скопје. Пошто можда ние сме најкриви за ваквата ситуација.</p><p>А сите што ги заболе за темава додека се на работа ваљда можат и друга занимација да најдат нека губат време на друго место или на друг форум. Нека учествуваат у темава само оние што имаат нешто да кажат моличу лепо. А со коментариве на оние што не се од Скопје само уште повише ми докажуваат дека Скопје треба да се затвори. И ова е највише Скопска работа.</p><p>Следете ја мојата страница можда и ќе испадене нешто од ова.</p><p><a href="http://www.facebook.com/SkopskiSolidarec">http://www.facebook.com/SkopskiSolidarec</a></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Скопски Солидарец, post: 124310, member: 1509"] Пред влада не нема да се постигне ништо само на избори. Сега со интернетов кој овозможува широка комуникација меѓу луѓево може да се створи една добра критична маса. Не треба да сме овде само за забава каква забава е ова виртуелна. Што ќе играме симс. Или некоја стратегија па ќе го градиме Скопје како сакаме. Треба малку поозбилно да се сфатат работите. Треба да се оформи едно прашање кое ќе биде поставено на сите кандидати за град_ци и кој прифати за него да се гласа па од која сака партија да е. Не треба да обеќава тротоари, улици тоа му е работа да ги прави ма да знаеме ко ќе седнат у фотеља мутираат 100 посто. Не бе друже ќе го затвориш ти градов или не, нема ама... ДА - НЕ, кратко и јасно па да праиме муабет. Ја сум за тоа и внатре у Скопје да не може више да се мењава локација. А да се види и тоа и од надвор кој доаѓа или ништо не праиме. Верујте ми ова што се прави овде нигде го нема. Гледате дека мува не ги лази. Ги напаѓаат нашите бели дробови а ние не возвраќаме. Од другиве градови малку поише и они да си обрнат внимание, не само кај нас не се гради ајде у Скопје. Нека си ги прашаат тие за кого гласале зашто е така. Ја да сум на нивно место не би гласал за некого што само у Скопје гради. А така е 20 години више. Инаку се е политика мелпомена. Они како партии се ротираат а работава тапка у место. Мкд не може да опстане ако цела држава се досели у Скопје зар не ни е јасно тоа. Очигледно на некого не му е јасно. Доаѓаат да се вработуваат у администрација а не се прашуваат до кога ќе трае тоа. Ќе останат на улица најмалку кога се надаат. До кога мислат дека 160 иљади у админ. може држава да поднесе. А оние што работат по кафичи, за колку 300 ден. живеат по неколку души у стан и тоа ли е живот тука ли лежи иднината, не сум знаел. Ова не треба да остане само на овие неколку реда и после се постаро. Во план ми е и една петиција. Отом потом. Треба да се почне од Скопје. Пошто можда ние сме најкриви за ваквата ситуација. А сите што ги заболе за темава додека се на работа ваљда можат и друга занимација да најдат нека губат време на друго место или на друг форум. Нека учествуваат у темава само оние што имаат нешто да кажат моличу лепо. А со коментариве на оние што не се од Скопје само уште повише ми докажуваат дека Скопје треба да се затвори. И ова е највише Скопска работа. Следете ја мојата страница можда и ќе испадене нешто од ова. [url]http://www.facebook.com/SkopskiSolidarec[/url] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Дали Скопје треба да се затвори?
На врв
Bottom